εμβόλιο

Το μονοδοσικό εμβόλιο, που δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του, θα γίνει το τέταρτο που θα χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη. Έχουν προηγηθεί αυτά των «Pfizer», «Moderna» και «AstraZeneca».

Η «J&J» υπέβαλε το αίτημα έγκρισης του εμβολίου τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έλαβε άδεια στις ΗΠΑ το μονοδοσικό εμβόλιο της «Johnson & Johnson». Νωρίτερα, είχε κριθεί αποδοτικό και ασφαλές από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Την επείγουσα έγκριση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson κατά της Covid-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με αφορμή την άμεση έγκριση του εμβολίου από τον αμερικανικό Oοργανισμό Φαρμάκων.

O αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται για πολύ το να εγκρίνονται εμβόλια σε άλλες χώρες ταχύτερα από ότι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο Αυστριακός καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις και της Δανίας Μέτε Φρεντερίκσεν, σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ , ζητούσαν μία ταχεία διαδικασία έγκρισης νέων εμβολίων.

Πηγή: real.gr