Για όλα μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, τονίζοντας πως αδίκως δεν έχει ανάψει τόσο καιρό το πράσινο φως για την επιστροφή στα γήπεδα. Ο κος Αντωνίου έθεσε κάποια ερωτήματα όπως… αν ανοίξει η αγορά θα κάνουν όλοι τεστ; Όταν όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και έχουν κάνει τεστ, είναι καθαροί, που είναι το πρόβλημα; Ο ίδιος τόνισε πως η επιτροπή έχει αντιληφθεί πως η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους δεν εγκυμονεί κινδύνους, καθώς έχει βγει ένα ακόμα πιο αυστηρό πρωτόκολλο και με τη στήριξη της πολιτείας θα πάρουν οι ομάδες τα τεστ, οπότε θεωρεί πως έχει ανοίξει η προοπτική. Ακόμα και 28 του μήνα μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική δράση, αναφερόμενος αρχικά για τη Γ’ Εθνική.

Στην τοποθέτηση του, τόνισε πως πρόκειται για ανέκδοτο το σενάριο να παιχτεί η άνοδος από τα τοπικά στη Γ’ Εθνική με κλήρωση, καθώς αυτά γίνονται μέσα στο γήπεδο, όπως είπε, ενώ η δική του πρόταση είναι να ερωτηθούν οι Ενώσεις αν θέλουν να παίξουν φέτος μπάλα, αν προλαβαίνουν.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις ακαδημίες, λέγοντας πως πρέπει να επιστρέψουν στη δράση γιατί ούτως ή άλλως τα παιδιά συνωστίζονται στα σχολεία.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Στέργιου Αντωνίου:

«Όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά»

-Την Παρασκευή αναμένουμε απάντηση για επανέναρξη προπονήσεων στη Γ’ Εθνική, τι πιστεύετε θα αποφασιστεί;

«Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση πως όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά. Η επιτροπή έχει αντιληφθεί μέσω στοιχείων ότι το ποδόσφαιρο δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου καθώς διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο.

Βγάλαμε ένα ακόμα πιο αυστηρό πρωτόκολλο και με τη στήριξη της πολιτείας θα πάρουν οι ομάδες τα τεστ οπότε νομίζω έχει ανοίξει η προοπτική. Ακόμα και 28 του μήνα μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική δράση.

Το Υπουργείο ασχολήθηκε ενεργά με την παρέμβασή του για τα τεστ αλλά και όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν υπάρξει σε ομάδα κρούσμα, θα γίνουν περισσότερα τεστ αλλά και αρκετά μεγαλύτερος έλεγχος έτσι ώστε να μην υπάρξει επέκταση του προβλήματος.

Δεν έχει καμία διαφορά με τη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος όπως και να έχει, κινείται και εδώ μιλάμε στην ουσία για ένα περιφερειακό πρωτάθλημα.

«Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω…»

Πρόκειται για οργανωμένα σωματεία και γίνεται δουλειά από την ΕΠΟ και την ΓΓΑ για να τηρούνται τα μέτρα. Ο κόσμος το περιμένει, φίλαθλοι δε θα υπάρχουν, τα κριτήρια είναι γνωστά και ο κόσμος κυκλοφορεί.

Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω. Υπάρχουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ενώ ήταν σε χειρότερη υγειονομική κατάσταση κοντεύουν να τελειώσουν και το δικό μας είναι στην αρχή!»

«Οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν θετικά»

-Άρα η πεποίθησή σας είναι πως θα έχουμε θετική εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους;

«Ναι, το πιστεύω ο κ. Εξαδάκτυλος και κ. Παγώνη, είναι θετικοί. Ήταν έκπληξη που σταμάτησε γιατί είναι οργανωμένο. Αν ανοίξει η αγορά για παράδειγμα, θα κάνουν όλοι τεστ; Όταν όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και έχουν κάνει τεστ, είναι καθαροί, που είναι το πρόβλημα;

Στην Ευρώπη οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάζονται, σε πολλούς χώρους λειτουργούν έτσι. Στο αεροπλάνο ας πούμε, εισέρχονται εκατό άνθρωποι χωρίς τεστ, δε μπορείς να πεις να μην αγωνιστεί ο άλλος.

Πως, εκατό το πολύ άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν σε χώρο ξενοδοχείου των 1000 τετραγωνικών προκειμένου να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ όμως στο αεροπλάνο μπαινοβγαίνει τόσος κόσμος. Εμείς με τεστ, μπορούμε. Θα προχωρήσουμε σε μια μέθοδο ψηφοφορίας με μια πρώτη γνωριμία, να κάνουμε εκλογές που μας ταλαιπωρούν ένα χρόνο. Έπρεπε να έχουν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι και φτάσαμε στο επόμενο…»

«Τα τοπικά οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, να ανοίξουν τα παιδικά»

-Για τα τοπικά και τα παιδικά πρωταθλήματα, ποιες είναι οι προθέσεις της ΕΠΟ;

«Εμείς πιέσαμε να ανοίξει άμεσα η Γ’ Εθνική. Τα τοπικά δυστυχώς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς βρισκόμαστε ήδη στο Μάρτιο.

Τα παιδάκια όμως μπορούν να παίξουν, πηγαίνουν στο Δημοτικό, συνωστίζονται σε μια αίθουσα και δεν μπορούν να παίξουν σε εξωτερικό μεγάλο χώρο με προστασία;

Έπρεπε να είχε γίνει αυτό αλλά επειδή εδώ και καιρό πιέζουμε για τη Γ’ Εθνική, το τοπικό και το γυναικείο. Τελευταία υπήρξε μόνο ανταπόκριση για τη Γ’ Εθνική και το γυναικείο.

«Θα ρωτήσουμε τις Ενώσεις αν θέλουν να παίξουν…»

Έχουμε αποφασίσει να ρωτήσουμε τις Ενώσεις αν θέλουν να σταματήσει για φέτος η δράση και να βάλουμε μπροστά μόνο για τα παιδικά. Είναι πρόταση δική μου, να ερωτηθούν οι Ενώσεις αν θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα ως τα τέλος της περιόδου και αν σταματήσουν, θα είναι με επιθυμία των Ενώσεων.

«Ανέκδοτο να ανέβουν ομάδες με κλήρωση!»

–Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει ομάδες του τοπικού να προβιβάζονται με κλήρωση που θα γίνει από τις Ενώσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Είναι ανέκδοτο αυτό! Δε μπορούμε να συζητάμε για πρωτάθλημα με κλήρωση, αυτά γίνονται μέσα στο γήπεδο. Με λιγότερα παιχνίδια ναι, να το δεχτώ. Αλλά όχι με κλήρωση! Για εμένα είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε κάτι που έχει εξελιχθεί άσχημα.

Αν κάνουν αναδιάρθρωση οι παραπάνω κατηγορίες, θα κάνουμε κι εμείς, που έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού.»

«Η Γ’ Εθνική αλλάζει του χρόνου: 4-5 όμιλοι!»

-Τι περιλαμβάνει μια επικείμενη αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής;

«Φέτος υποβιβάζονται 56 ομάδες από τις 136 και μένουν 80 για την επόμενη περίοδο. Η νέα Γ’ Εθνική, θα είναι αξιολογημένη κατηγορία γιατί θα είναι πλέον 3η Εθνική κατηγορία και όχι τέταρτη. Είναι αστείο να την χαρακτηρίζουμε «εθνική» όταν υπάρχει π.χ. ο Κρητικός όμιλος, 2-3 όμιλοι της Πελοποννήσου ή όταν στέλνει η Αθήνα σε 2-3 ομίλους ομάδες.

Αυτό δεν είναι Εθνικό αλλά περιφερειακό! Πρέπει να δούμε πως θα το διορθώσουμε. Αν φέτος δηλώσουν και οι 80 που θα μείνουν, να γίνουν 4 ή 5 όμιλοι. Αν κάποιες δε δηλώσουν, πάμε για τέσσερις ομίλους, που αυτός είναι και ο τελικός στόχος στα επόμενα χρόνια.»

«Ο Κρητικός όμιλος είναι ο πιο ευνοημένος!»

-Παρόλα αυτά, πιθανότατα να υπάρξουν αντιδράσεις, φέρ’ ειπείν από τον Κρητικό όμιλο καθώς οι ομάδες δεν έχουν επιθυμία διάσπασης του ομίλου…

«Ο πιο ευνοημένος όμιλος είναι ο Κρητικός. Κάναμε έναν ξεχωριστό όμιλο προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα σε μετακινήσεις, ξενοδοχεία. Μειώσαμε το κόστος και τώρα είπαμε να γίνουν δέκα παιχνίδια με νέα μείωση που έχουμε σκοπό σε οδοιπορικά, σε τεστ, αν οι παίκτες και οι προπονητές είναι ερασιτέχνες, δεν είναι πολλά τα έξοδα.

Λένε να μην γίνει το πρωτάθλημα για να μείνουν στην κατηγορία όλες οι ομάδες, ξέρω ότι δεν αντέχουνε πολλές να είναι σε Εθνική κατηγορία και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν όλες.

Δώσαμε ευκαιρία σε όποια ομάδα θέλει να κατέβει, δήλωσαν πολύ λίγες ότι δεν θα παίξουν και θα υποβιβαστούν. Στην ουσία με την αναδιάρθρωση, υποβιβάζονται από την τέταρτη κατηγορία για να αγωνιστούν πάλι, σε τέταρτη κατηγορία…»

Πηγή: mikriliga.com