Οσυνολικός αριθμός των εμβολιασμών που έχουν διενεργηθεί ξεπερνούν το 1.150.000 και πλέον μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να πάρουν σειρά οι ευπαθείς ομάδες, ενώ στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών που βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69 ετών.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που ζητούν να δοθεί μια προτεραιότητα στους υπερμεταδότες .Δηλαδή στα άτομα τα οποία, λόγω της εργασίας τους ή των κοινωνικών τους συναναστροφών, έρχονται σε καθημερινή επαφή με πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους, όπως σούπερ μάρκετ, σχολεία και μέσα μεταφοράς, θέση που εξηγεί στον real.gr ο Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.

Την άποψη αυτή στηρίζουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς όπως υποστηρίζει στο real.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης η θωράκιση έναντι του ιού θα είναι μεγαλύτερη.

Πάγιο το αίτημα και των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα επισημαίνει και ο Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Γιώργος Τρούλης που τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί στην ειδική εκπαίδευση εργάζονται κανονικά επομένως και εκεί θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα.

 

 

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί με τα στοιχεία εμβολιασμού που αφορούν στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το 40 % των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών δεν έχει εμβολιαστεί τονίζει στον real.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Παράλληλα υποστηρίζει ότι εμβολιαστική προτεραιότητα πρέπει να δοθεί και στους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Πηγή: real.gr