Το γαλλικό ΥΠΕΞ ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, πως οι ταξιδιώτες από ή προς την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη δεν θα χρειάζονται πλέον αδιάσειστο λόγο για να ταξιδέψουν.

Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν δήλωσε πως η χαλάρωση αυτή οφείλεται στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης σε αυτές τις χώρες.

«Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Βρετανία, διότι τώρα η βρετανική παραλλαγή κυκλοφορεί επίσης ευρέως στη Γαλλία», έγραψε σε ένα tweet που ανήρτησε στον λογαριασμό του.

Όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί, όπως η απαίτηση ενός αρνητικού τεστ Covid-19 λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι, θα παραμείνουν σε ισχύ, συμπλήρωσε το υπουργείο, ενώ το σχετικό διάταγμα θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή.

Ο Λεμουάν είπε επιπλέον ότι για άλλες χώρες, που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ο κατάλογος των νομίμων κινήτρων για να ταξιδέψει κανείς θα διευρυνθεί, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οικογενειακές καταστάσεις.

Στην ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ σημειώνεται πως μεταξύ των νέων νομίμων λόγων για ταξίδια θα είναι το γεγονός ότι ένα πρόσωπο, που είναι παντρεμένο ή συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης με ένα άλλο, ζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Εντούτοις, το γαλλικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι, σε γενικές γραμμές, συστήνει έντονα τον περιορισμό των μετακινήσεων στο εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ