Η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή ήταν καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του MEGA.

Η Δεβετζή μίλησε με αγάπη για τον αθλητισμό, τις διακρίσεις της και το κίνημα #MeToo, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα άσχημο περιστατικό που βίωσε στο παρελθόν με πρώην σύντροφό της. Η Πηγή Δεβετζή σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει που άφησε νωρίς τον αθλητισμό είπε: «Μεγάλωσα νομίζω για να προχωρήσω στην επόμενη Ολυμπιάδα. Αν και είχα ξεκινήσει να κάνω προπόνηση για το 2012, το σώμα δεν πήγαινε.

Η ψυχή μου και η θέλησή μου και η αγάπη μου για αυτό που έκανα πήγαινε, αλλά άρχισαν να συμβαίνουν τραυματισμοί, πονούσαν τα πόδια μου. Δεν ήθελα να φτάσω στο σημείο να τραυματιστώ πολύ σοβαρά και να σταματήσω. Έκλεισα μία δεκαετία που έχω σταματήσει και αν μπορούσα θα συνέχιζα και σήμερα. Θα γινόμουνα πάλι αθλήτρια. Η τεχνική και όλο αυτό που έχω μάθει δεν ξεχνιέται. Το μυαλό μου αμέσως θα συντονιστεί και σήμερα για να το κάνω».

Η Πηγή Δεβετζή συνέχισε μιλώντας για τις χαρές και τις λύπες του αθλητισμού. «Ενιωσα πολλές φορές πληγωμένη από τον αθλητισμό, Είναι περισσότερες οι λύπες. Απλά μία χαρά μπορεί να κρύψει όλες τις λύπες. Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη που θα έπρεπε να έχεις από την ομοσπονδία, από ανθρώπους που νομίζεις ότι σε πιστεύουν… Σε πιστεύει τελικά μόνο ο προπονητής και η οικογένειά σου. Από μέσα μου ένιωθα πάρα πολύ δυνατή και πολύ εγωίστρια. Βρέθηκα σε μία στιγμή που με φτύσανε και δεν υπήρχε βοήθεια από κανέναν. Πάλεψα μόνη μου. Παλιά ένας προπονητής και ένας πρόεδρος, που έχει πεθάνει τώρα, είπε “δεν κάνει, να πάει στο χωριό της να πλένει πιάτα”».

Αναφορικά με το κίνημα Metoo και τη σεξουαλική παρενόχληση είπε: «Πεσίματα πάρα πολλά στον χώρο του αθλητισμού. Άμα βγω και πω ονόματα μπορεί να κλείσουν πολλά σπίτια. Είχα τον τρόπο να το αντιμετωπίσω ήμουν πολύ δυνατό παιδί και αντιδραστικό, ώστε να αφήσω κάποιον άνθρωπο να θίξει την αξιοπρέπειά μου. Έχω βιώσει και λεκτική βία πάρα πολύ έντονα κι έχω χτυπήσει και άντρα, όχι στον αθλητισμό, έναν πρώην σύντροφό μου. Πήγε να κάνει μια κίνηση και τον έχω χτυπήσει γιατί έπρεπε να προφυλάξω τον εαυτό μου.

Αμύνθηκα πολύ. Πήγε να με χτυπήσει, με έπιασε από το λαιμό, με κόλλησε σε μια ντουλάπα. Έφυγα την ίδια μέρα και μετά με παρακαλούσε να γυρίσω. Αν κάποιος το κάνει μια φορά, θα το ξανακάνει. Ο άνθρωπος βελτιώνεται, αλλά δεν αλλάζει. Φυσικά και φοβήθηκα. Δεν έκανα καταγγελία, έχουν περάσει και πολλά χρόνια. Έχω κάνει όμως καταγγελία για τηλεφωνική απειλή στην αστυνομία, μιλάμε για άλλο περιστατικό από τον ίδιο άνθρωπο. Πρώτη φορά τα λέω αυτά» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων η Πηγή Δεβετζή.

Πηγή: thes.gr