Σύμφωνα με το thestival, στη 1:30 τα ξημερώματα της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφώνημα για διατάραξη κοινής ησυχίας που προερχόταν από διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Αισχύλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, εμφανίστηκε μία νεαρή από τη Γαλλία με δύο φίλους της. Μιλώντας στα Αγγλικά δήλωσε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν οι τρεις τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν και ζήτησαν να ελέγξουν το διαμέρισμα καθώς άκουγαν διάφορους θορύβους από το εσωτερικό του. Η φοιτήτρια τους αρνήθηκε την είσοδο. Κατόπιν τούτου κλήθηκε πταισματοδίκης και οι αστυνομικοί πέρασαν στο διαμέρισμα. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν 14 άτομα. Κάποιοι είχαν κρυφτεί στις ντουλάπες και κάποιοι άλλοι κάτω από τα κρεβάτια. Οι περισσότεροι είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Παραδέχτηκαν ότι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διασκεδάσουν. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από τη Γαλλία, ηλικίας 20 έως 23 ετών ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τρεις εβδομάδες με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus.

Τη στιγμή της βεβαίωσης παραβάσεων ένας από τους φοιτητές βγήκε έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού για να διαφύγει μέσω του διπλανού διαμερίσματος ωστόσο τον σταμάτησε ένας αστυνομικός.

Συνολικά επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα των 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και ένα πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην 20χρονη διοργανώτρια του πάρτι, η οποία συνελήφθη και θα παραπεμφθεί αρμοδίως.

Πηγή: thestival.gr