Η πρώτη μεταμόσχευση έγινε αργά το βράδυ στο Ιπποκράτειο σε μία Δραμινή 55 ετών, ενώ η δεύτερη τα μεσάνυχτα σε μία ασθενή από τη Χαλκιδική, 57 ετών.

Σε δύο γυναίκες δόθηκαν οι νεφροί του 23χρονου Ιάσονα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή. Η οικογένεια του άτυχου νέου δώρισε τα όργανά του μετά το δυστύχημα, δίνοντας ζωή σε άτομα που περίμεναν χρόνια.

Όπως αναφέρει το OPEN, οι νεφροί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα της Τετάρτης για να γίνουν οι μεταμοσχεύσεις στις δύο ασθενείς στο Ιπποκράτειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου:

“Δύο Μεταμοσχεύσεις Νεφρού από τη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ. στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»

Με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών, μέσα από ειδικά και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας στην COVID-19 εποχή, οι Μεταμοσχεύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», συνεχίζουν το έργο τους στον αγώνα για ζωή.

Δύο συνάνθρωποί μας, 57 και 55 χρονών, με 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και αναμονής για το πολυπόθητο δώρο, υποβλήθηκαν επιτυχώς σε νεφρική μεταμόσχευση χθες 17 Μαρτίου 2021 στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ., του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Η υπέρβαση της οικογένειας 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση των ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις), ενώ παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

Η Διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για την μεγάλη αυτή υπέρβαση. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν να στηθεί αυτή η πολύτιμη γέφυρα ζωής”.