Για άλλη μια φορά, οι ειδικοί της επιτροπής, καλούνται να βάλουν κάτω τα δεδομένα, να αποφασίσουν και να αιτηθούν στην κυβέρνηση για το πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα σε ό,τι αφορά στην τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την μερική άρση του lockdown.

Οι πιέσεις που δέχονται τόσο οι λοιμωξιολόγοι, όσο και οι κυβερνώντες από τους πολίτες, είναι αφόρητη, καθώς ο εγκλεισμός κι ο περιορισμός των περισσότερων δραστηριοτήτων έχουν χτυπήσει «κόκκινο», ενώ η Οικονομία και η Παιδεία ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί.

Την ίδια ώρα, η μάχη στην πρώτη γραμμή μαίνεται, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στην πανδημία και η αποκλιμάκωση φαίνεται να αργεί, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν ασφυκτικά και την κυβέρνηση να προχωρά άμεσα σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Συνυπολογίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, οι 32 ειδικοί της επιτροπής συσκέπτονται τις επόμενες ώρες και θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση το πώς πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες ημέρες. Αυτό, θα το μάθουμε το απόγευμα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα ανακοινώσει τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει «ανάσες» στους πολίτες με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων τα Σαββατοκύριακα, μιας και η απαγόρευση μετακίνησης θα πάει για τις 21:00 όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, ενώ θα επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα… γεμίσουν πάλι θάλασσες και βουνά.

Η «βαλβίδα αποσυμπίεσης» όπως «βαφτίστηκε» από την κυβέρνηση, περιλαμβάνει και την πρόταση για άνοιγμα κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων. Επίσης, ετοιμάζει την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διπλασιάζει τα τεστ ανίχνευσης.

Πηγή: ethnos.gr