Την ομορφιά της Αθύτου ενισχύουν με τις δράσεις τους ακόμη περισσότερο οι εθελοντές της Αθύτου. Στον παλαιό χώρο του υδραγωγείο προχώρησαν σε καλλωπισμό της υπαίθριας έκτασης ακόμη και με πολύχρωμες πινακίδες.

Η ομάδα των εθελοντών της Αθύτου υποστηρίζει, όπως λέει και ο γλύπτης Βασίλης Παυλής, πως το ωραίο στη ζωή μας πρέπει να το φτιάχνουμε και μόνοι μας. «Τα παιδιά έχουν δημιουργήσει εδώ που είμαστε. Όπως ένα δικό σου δημιούργημα το αγαπάς, έτσι και τον χώρο που διαμορφώνεις», τονίζει ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τον δήμο. Ότι μπορούμε κι εμείς από την πλευρά μας το κάνουμε», αναφέρει ο κ. Παπαβασιλείου Λεωνίδας, πρόεδρος της Αθύτου.

Ο Βασίλης Παυλής χρόνια τώρα ασχολείται με τα κοινά και στο πρόσωπο του κ. Παπαβασιλείου βρήκε έναν αρωγό σε όλες τις προτάσεις και τα έργα που θέλησε να δημιουργήσει, κάτι που όπως λέει δεν συνέβη με προηγούμενες τοπικές διοικήσεις.

Ο κ. Παυλής εξηγεί γιατί επιλέχθηκαν έντονα χρώματα στα παγκάκια, γεγονός που δεν άρεσε σε πολλούς στο χωριό. Θυμίζει λοιπόν ότι οι παλιοί θυμούνται την πολυχρωμία που είχαν τα σπίτια παλιά, τα κουφώματα, οι τοίχοι και οι πόρτες. «Θελήσαμε να περάσουμε και τα μηνύματα από τις μνήμες που έχουμε για την Άθυτο», τονίζει ο γλύπτης Βασίλης Παυλής.