Το real.gr επικοινώνησε με στέλεχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χθεσινής ημέρας φαίνεται ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων από τη Δευτέρα αλλά και την σταδιακή άρση άλλων περιορισμών, με γνώμονα την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας χωρίς όμως να υπάρξει περεταίρω επιδημιολογική επιβάρυνση.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής όπως τα κομμωτήρια και περιποίησης άκρων.

Επίσης, συζητείται να επιτραπεί και το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων.

Το πράσινο φως από την Επιτροπή Λοιμωξοιολόγων είναι πολύ πιθανόν να δοθεί και για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι από το Σάββατο θα περιοριστεί η χρονική διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα που ισχύει σήμερα στις 9 το βράδυ και επίσης θα επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλο δήμο με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο για λόγους άθλησης.

Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν, για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Πηγή: real.gr