Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 προξενεί θαυμασμό παγκοσμίως ακόμα και 200 χρόνια μετά. Το Τhesekdromi στα ταξίδια του στον κόσμο αλιεύει ειδήσεις από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Μάθαμε λοιπόν πως ο Καναδάς αποφάσισε να τιμήσει την εθνική μας εορτή με μια σειρά εκδηλώσεων με πιο εντυπωσιακή την φωταγώγηση στα γαλανόλευκα χρώματα τριών εμβληματικών Μνημείων. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα ανάμεσά τους.

Στις 25 Μαρτίου και από τις 21:45-22:00 (τοπική ώρα Τορόντο) θα φωταγωγηθούν γαλανόλευκοι οι καταρράκτες του Νιαγάρα τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια της ελληνικής Επανάστασης αλλά και την προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μάλιστα η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του Καναδά για τους καταρράκτες, niagarafallslive.

Παράλληλα το ίδιο θα συμβεί και σε ένα ακόμη εμβληματικό μνημείο, τον Πύργο του Τορόντο. Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να φωτίσει στα χρώματα της Ελλάδος τον Πύργο το απόγευμα της 25ης Μάρτιου με επίσημη τελετή η οποία ομοίως θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Τέλος και η περίφημη πινακίδα του Τορόντο θα γίνει κι αυτή γαλανόλευκη την παραμονή της επετείου για να υπενθυμίσει στους κάτοικους του Καναδά το διαχρονικό μήνυμα της ελληνικής Επανάστασης.

Επίσης και η Αυστραλία θα τιμήσει την Ελλάδα ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Αυτό θα συμβεί με την φωταγώγηση του πιο αναγνωρίσιμου μνημείου ολόκληρης της ηπείρου, της Όπερας του Σίδνεϊ στα ελληνικά χρώματα.

πηγή pappaspost, neoskosmos

πηγή φωτογραφιας εξωφύλλου : jarvy-από-το-Pixabay.com