Αλλάζουν τα πάντα από το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της χώρας μας με το νέο νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας.  Τα νέα δεδομένα φέρνουν ναυαγοσωστικά βάθρα 4 τ.μ., πλήρη εξοπλισμό με απινιδωτές, ακόμη και ταχύπλοα”.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Bayline Ναυαγοσωστικής, Τάσος Αντωνιάδης, η ασφάλεια των λουομένων μπαίνει για πρώτη φορά σε σοβαρές βάσεις και αντιμετωπίζεται ανάλογα με την πληρότητα ακτών, τη συχνότητα συμβάντων πνιγμού,ή παρολίγον πνιγμού και άλλα χαρακτηριστικά σε κάθε παραλία.


Τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι της Χαλκιδικής έχουν δείξει ευαισθησία στο θέμα της Ναυαγοσωστικής κάλυψης. Πέρσι μάλιστα ξεκίνησαν τις συμβάσεις ένα μήνα νωρίτερα από άλλους προορισμός,  δηλαδή από τον Ιούνιο,  όπως τονίζει ο κ. Αντωνιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο το 2020 καλύφθηκε το 80 τοις εκατό σχεδόν των ακτών ενώ φέτος θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης.

Η περίοδος που ορίζει το Υπουργείο ξεκινά από 1 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.  Για πρώτη φορά επίσης φέτος θα λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου σε μια βάση δεδομένων θα καταγράφονται από τους ναυαγοσώστες όλα τα περιστατικά.

Ο κ. Αντωνιάδης μιλώντας για την Bayline,  τονίζει ότι ως εταιρεία έχει πολύτιμη εμπορεία πολλών ετών σε Χαλκιδική,  Μύκονο,  Νάξο και βόρειες Σποράδες.  “Η ευθύνη είναι τεράστια για μια ανάλογη επιχείρηση που αναλαμβάνει το κόστος να προστατέψει ζωές ανθρώπων αλλά αν συμβεί το παραμικρό να μπορεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη”, αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης.

ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ”ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21,00 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FB ΤΗΣ XALKIDIKI POLITIKI