Ανήκουν στο πυκνό δάσος του χωριού Βαρβάρας, όμως είναι πιο κοντά στην Ολυμπιάδα. Βρίσκονται κρυμμένοι μέσα σε μία πανδαισία από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές.

Ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς το περπάτημα προς τους καταρράκτες είναι ελαχίστων λεπτών και εύκολο (5-10 λεπτά).

Αν καιπιο γνωστός και βατός είναι ο εξ αριστερών του μονοπατιού διπλός καταρράκτης, αξίζει να επισκεφτούμε και τον δεύτερο ο οποίος είναι μονός.

Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα χρειαστεί για να κατέβουμε σε αυτόν. Θα μας ανταμείψει όμως με ένα δωρεάν υδρομασάζ εξαιρετικής ποιότητας.

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ όμορφο οδηγικό κύκλο, μπορούμε να τους προσεγγίσουμε από την παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (Ρεντίνα-Σταυρός) και λίγο πριν την Ολυμπιάδα, θα στρίψουμε δεξιά στο δασικό δρόμο (υπάρχει ταμπέλα).

Ο χωματόδρομος προς τους καταρράκτες είναι βατός και ήπιος. Στην επιστροφή μπορούμε να συνεχίσουμε προς Βαρβάρα και αυτή είναι μία από τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές της Χαλκιδικής.

Στη διαδρομή θα συναντήσουμε και τις γνωστές 5 βρύσες. Από το χωριό Βαρβάρα, μπορούμε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνοντας προς τη Νέα Μάδυτο και αριστερά προς Αγ. Βασίλειο.


Πηγή: parallaximag.gr