Η Ελλάδα είναι ο πρώτος προορισμός στην τουριστική αγορά, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά, όσα υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος:

«Μεταφέρω καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό, έχοντας τη χαρά και την τιμή να συνοδεύσω τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το άνοιγμα της σεζόν.
Η Ελλάδα είναι ο Νο1 προορισμός για τη ρουμανική αγορά. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αποτυπώθηκε σε όλα τα ρουμανικά ΜΜΕ που κάλυψαν με πρωτόγνωρο τρόπο την επίσκεψή μας. Giorgos Stafylakis Επιβεβαιώνεται πως η ζήτηση υπάρχει και είναι μεγάλη. Ο κόσμος παντού θέλει να ταξιδέψει. Το στοίχημα για μας είναι να καταφέρουμε να μεταφράσουμε αυτή τη μεγάλη ζήτηση σε κρατήσεις δωματίων. Όσο πιο ξεκάθαροι γίνονται οι κανόνες για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, τόσο πολλαπλασιάζουμε τις πιθανότητες να το κερδίσουμε.
Αυτό διαπιστώθηκε και στη Ρουμανία και οι καθαρές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της ρουμανικής αγοράς είναι βέβαιο πως θα φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτός όμως δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Χρειάζεται να προσέξουμε πάρα πολύ σε ζητήματα υποδομών, στα χερσαία σημεία εισόδου στη χώρα.
Φέτος, όλοι οι συναρμόδιοι, υπουργεία και οργανισμοί, πρέπει εγκαίρως να συντονιστούν και να φροντίσουν ώστε η εξυπηρέτηση των οδικών τουριστών να γίνεται γρήγορα, φιλικά και με ασφάλεια. Αλίμονο αν ξαναζήσουμε τις περσινές σκηνές ταλαιπωρίας που δεν μας τιμούν ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Αυτό το καλοκαίρι δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο αστοχίας ή λάθους.»