Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και το δημοτικό συμβούλιο έχει την τιμή να  παρουσιάσει τις αρχικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επετειακό έτος του 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Με σεβασμό απέναντι στην ιστορία προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε πλειάδα δράσεων για όλους τους δημότες, φίλους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.

Το μόνο που σας ζητάμε είναι να αγκαλιάσετε την προσπάθεια μας και να γίνεται κοινωνοί με τη συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας. Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον κύκλο των δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου μας.

Παιδικοί σταθμοί-ΚΔΑΠ “Ζωγραφίστε για το 1821,μικρές κατασκευές για την επέτειο της επανάστασης”

Δημοτικά σχολεία του Δήμου,το θέμα είναι ζωγραφίστε τους ήρωες του 1821,δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά και στην τεχνοτροπία,κολάζ,ανακυκλώσιμα υλικά,ρομποτική,ψηφιδωτό κτλ.

“Γράμμα σε έναν ήρωα” θα τοποθετηθούν γραμματοκιβώτια για αυτο το σκοπό στις σχολικές μονάδες. “Ποίημα ή έκθεση σε έναν ήρωα”. θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς. Όλα τα παραπάνω έργα θα δημοσιευθούν και θα δοθούν αναμνηστικά στους μικρούς καλλιτέχνες.

Νεολαία και για όσους αισθάνονται νέοι “graffiti on wheels”ένας ιδιαίτερος τρόπος να εκφραστούμε με έργα δρόμου ,γκράφιτι σε μεγάλες επιφάνειες που θα μπορούν να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν σε σημεία που θα επιλέξουμε. θα μπορούν να συμμετέχουν εντός και εκτός νομού άτομα,οι κατασκευές θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Πολυγύρου αλλά και στις έδρες των 3 πρώην δήμων Ορμύλιας,Ανθεμούντας,Ζερβοχωρίων.

Σε αυτούς που θα δηλώσουν ενδιαφέρον θα δοθούν οδηγίες αναλυτικά με την αποστολή των στοιχείων τους. στο mail: 1821.2021.d.poligiros@gmail.com

Μουσικά σχήματα και μουσικοί θα μπορούν να συνθέσουν κομμάτια για το επετειακό έτος 2021.

Οι τοπικές κοινότητες θα “φιλοξενήσουν”έναν ήρωα θα του μιλήσουν για το χωριό τους και θα τον μυήσουν στην τοπική ιστορία.

Ομάδες καλλιτεχνών με θέμα “1821-2021” με ελεύθερη τεχνοτροπία θα μπορούν να δημιουργήσουν έργα που θα μπορούν να μεταφερθούν

Ιστορικοί περίπατοι σε σημεία με ιστορική σημασία για τον τόπο.

Σειρά mini-doc με θέμα στιγμές της ιστορίας.

Μουσική συναυλία με συμμετοχές από Χαλκιδικιώτες καλλιτέχνες.

Παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών.

Γνωριμία των τοπικών ευζώνων.

Μηνύματα από τους απανταχούς Χαλκιδικιώτες.

Διοργανώσεις ομιλιών ημερίδων με θέμα που αφορούν το έτος της επανασύστασης της Ελλάδος.

Συμβολική αιμοδοσία από τις τοπικές τράπεζες αίματος με σκοπό τη συλλογή των 200 φιαλών.

Αποκατάσταση του μνημείου του καπετάν Χάψα.

Έπαρση της σημαίας της επανάστασης στο Δημαρχείο του Πολυγύρου αλλά και στις πρώην έδρες δήμων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες μέσω διαδικτύου:fb ΔΗΜΟΣ Πολυγύρου 1821 2021