Σήμερα, που με υπερηφάνεια παρακολουθούμε τα φιλελληνικά αισθήματα ανά τον κόσμο να έχουν παρακινήσει κράτη και φορείς να τιμήσουν με τον τρόπο τους ο καθένας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι Έλληνες της διασποράς δηλώνουν και πάλι τρανταχτό παρών, υπενθυμίζοντας πως αποτελούν ένα «αξιόμαχο» δυναμικό της πατρίδας μας.

Αποφασισμένοι να μην ξεχάσουν την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων «στο όνομα της πίστης, της τιμής και της ελευθερίας», μελετάνε, μαθαίνουν, δημιουργούν.

Έτσι, η ελληνική κοινότητα μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας, του Κρασνοντάρ, μεταξύ άλλων δράσεων για την 25η Μαρτίου, δημιούργησε ένα flash mob αφιερωμένο στην Εθνική Επέτειο, στα ρωσικά και στα ελληνικά.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Εθνικοπολιτιστική Αυτόνομη Κοινότητα «Ρωμιοσύνη» της πόλης Κρασνοντάρ, που συντόνισε δεκάδες μέλη και υποστηρικτές της για να θυμίσει τα γεγονότα και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές να παραμένουν φύλακες των ιερών αξιών που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν οι ήρωες της Επανάστασης.

«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Ελευθερία, Ζήτω η 25η Μαρτίου» ήταν το μήνυμα που επιδιώκουν να διαδοθεί με το εμπνευσμένο βίντεό τους, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αλεξιάδη.

Στην κάμερα ήταν ο Ηλίας Μπουλάτοβ και ο Ηλίας Γκλουχόβτσεβ, στα παρασκήνια η Αννίτα Πρασάντ, ενώ συντάκτες της ιδέας εμφανίζονται ο Ιλαρίων Φιλιππίδης και η Ελλάδα Μανέλοβα, οι οποίοι υπογράφουν και την παραγωγή μαζί με τους Κωνσταντίνο Κεσίδη (Πρόεδρο της Κοινότητας «Ρωμιοσύνη»), Σοφία Χριστοφόροβα, Ξενοφώντα Τεμιρτσίδη και Ελένη Τεμιρτσίδου. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει επίσης η εταιρεία Life Production.

Πρόσωπα κάθε ηλικίας, σκεπτικά, σοβαρά, αλλά και αποφασισμένα και υπερήφανα, συγκινούν και αφυπνίζουν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: pontosnews.gr