Θοδωρής Ζαγοράκης και Κωνσταντίνος Νίκας υπενθυμίζεται ότι είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία.

Ο πρώτος ήταν το πρόσωπο που υπέδειξε η Κυβέρνηση. Τον ρόλο για την… προώθηση του ανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάλης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Βέβαια αρχικά μίλησε με τις μεγάλες ομάδες. Δηλαδή είχε επαφές με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Σε μια προσπάθεια να τους ενώσει πάνω σε αυτή την υποψηφιότητα. Η ιστορία ξεκίνησε καιρό πριν βγει το όνομα του Ζαγοράκη, σαν υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ.

Το Big-4 έδειξε να συμφωνεί. Μπορεί να μην το… φώναξε, αλλά το έκανε.

Και ο «Ζαγόρ» από την μεριά του φρόντισε να τους προσεγγίσει. Να τα πουν. Να μάθει τις προθέσεις τους. Και να τον μάθουν. Να ακούσουν αυτά που θέλει να κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην παρούσα φάση λογίζεται φαβορί. Θα ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Αλλά προέκυψε και ο Κωνσταντίνος Νίκας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας κατέθεσε την υποψηφιότητα του, λίγον πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία.

Ασχολείται με την ΕΠΣ Βοιωτίας πάνω από δύο δεκαετίες. Η υποψηφιότητα του προκάλεσε έκπληξη. Από την στιγμή που τα πάντα είχαν συμφωνηθεί για τον Ζαγοράκη.

Κατά συνέπεια στην εκλογική διαδικασία που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10 το πρωί, θα υπάρξουν δύο ονόματα υποψηφίων για την θέση του προέδρου.

Πληροφρίες αναφέρουν πως δεν θα περάσουν πάνω από τρεις ώρες για να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα. Και να μαθευτεί ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Που θα πάρει το χρίσμα από τον Βαγγέλη Γραμμένο. Ο τελευταίος θα αποχωρήσει από την θέση του κι ενώ ποτέ δεν είχε εκφράσει επιθυμία να βάλει ξανά υποψηφιότητα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν το μεσημέρι.

Εκτελεστική Επιτροπή

Πέραν της εκλογής προέδρου, γίνονται και εκλογές για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Που είναι σημαντική.

Επειδή από αυτή βγαίνουν όλες οι σημαντικές αποφάσεις. Μεγάλο λοιπόν το ενδιαφέρον για τα άτομα που θα εκλεγούν σε αυτή.

Είναι γνωστό πως από μεριάς Ζαγοράκη έχουν βάλει υποψηφιότητα, για την Εκτελεστική Επιτροπή οι Χαριστέας, Καφές, Δ. Παπαδόπουλος, Ανατολάκης, Σεϊταρίδης.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ήδη με θητεία σε διάφορες Επιτροπές της ΕΠΟ. Αλλά και της υπάρχουσας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σχετικά με την ΕΕ θα είναι 17μελής και θα αποτελείται από:

11 μέλη από Ποδοσφαιρικές Ενώσεις

4 μέλη από Super League 1, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Super League 2/Football League

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Οι εκλέκτορες

Αναφορικά με το ποιοι θα χρίσουν αύριο τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ και θα βγάλουν τα πρόσωπα στην ΕΕ, , δηλαδή οι εκλέκτορες, είναι 69 τον αριθμό.

Και αποτελούνται από τις:

54 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, εκ των οποίων η μία από το Ποδόσφαιρο Σάλας

14 ομάδες της Super League 1

1 Super League 2

Πηγή: sportime.gr