Οκτώ μήνες μετά το χειρουργείο λόγω του τραυματισμού της επέστρεψε δυναμικά και έκανε άλμα καλύτερο απ’ ότι προσδοκούσε, όπως αναφέρει και η ίδια, η Στέλλα Σμαραγδή από τη Νικήτη Χαλκιδικής. 

Πλέον, με τη νέα εντυπωσιακή επίδοσή στην ημερίδα στίβου της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Στέλλα ανεβαίνει στην 7η θέση του ranking list Tokyo 2019-20-21 και 2η στον κόσμο για το 2021.

Αναλυτικά, η δήλωσή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

”8 μήνες μετά το χειρουργείο ήρθε ο πρώτος αγώνας της σεζόν στην Κρήτη!!!
Με καλύτερο άλμα στα 5.32μ κατάφερα να ξεπεράσω κάθε προσδοκία που είχα.
Νιώθω τόσο ευλογημένη για την σημερινή μου προσπάθεια . Επίδοση που με ανεβάζει από την 10η θέση στον κόσμο, στην 7η (Ranking List Tokyo 2019-20-21 ) και 2η θέση στον κόσμο για το 2021 

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον προπονητή μου Θωμά Πάντο, ο οποίος πίστευε από την πρώτη στιγμή την επιστροφή μου στα άλματα. Η οικογένεια μου και οι δικοί μου άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μου κάθε μέρα δίνοντας μου δύναμη.
Ευχαριστώ τον γιατρό μου, Ιωάννη Ράλλη, το φυσικοθεραπευτήριο PhysioProgress, τους Μαρία Γιορδαμνή και Φώτη Σαρναζίδη και την διατροφολόγο μου Φωτεινή Μαυροπούλου για την συμβολή τους στην προετοιμασία μου έως τώρα”.