Παρά τις απαγορεύσεις μετακίνησης λόγω της πανδημίας, πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν τα μέτρα και έσπευσαν στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του Ψυρρή για να απολαύσουν το κοκτέιλ τους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Σάββατο το μεσημέρι εκατοντάδες νέοι θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ηλιόλουστη ημέρα, βρέθηκαν στην οδό Τάκη, στήνοντας «κορωνοπάρτι», χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προφύλαξης για τους παρευρισκόμενους.  Ο συνωστισμός ήταν μεγάλος, ενώ μάλιστα υπήρχαν και τεράστιες ουρές για take away ποτό, με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει προ covid εποχές.

Για πολλές ώρες στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς βέβαια να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκα. Κρατώντας στα χέρια πλαστικά ποτήρια με ποτό, απολάμβαναν το κοκτέιλ τους, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να φτιάξουν αυτοσχέδια τραπεζάκια στα πεζούλια και τα πεζοδρόμια.

 

Το «κορωνοπάρτι» συνεχίστηκε και τις βραδινές ώρες και ο κόσμος άρχισε να φεύγει μετά την παρουσία της αστυνομίας, όταν με ηχογραφημένα μηνύματα τους ενημέρωναν ότι απαγορεύεται ο συνωστισμός και ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

 

Ανάλογη εικόνα και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη. Το Σάββατο το απόγευμα, η περιοχή είχε γεμίσει ασφυκτικά με νέους που θέλησαν να πιούν την μπίρα τους και το ποτό στην πλατεία. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ο ένας στεκόταν δίπλα στον άλλον χωρίς να υπάρχει το παραμικρό μέτρο προφύλαξης.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες εικόνες συνωστισμού υπήρχαν σε πολλές περιοχές της Αττικής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου, θέλησαν να πιούν το καφέ τους και το ποτό τους χωρίς να λογαριάσουν τα μέτρα απαγόρευσης και προφύλαξης.

Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες πολλών καταστημάτων εστίασης, που κρατούν κλειστά τις επιχειρήσεις τους.   Όπως λένε, οι ίδιοι πνίγονται στα χρέη που έχουν συσσωρευτεί όλους αυτούς τους μήνες που παραμένουν κλειστοί, ενώ κάποιοι συνάδελφοί τους «θησαυρίζουν».

«Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει. Όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους και πίνει τα ποτά του στα πεζούλια και τους δρόμους, παίρνοντας take away. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ας μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας και να λειτουργούμε τους εξωτερικούς χώρους, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σίγουρα θα είναι πιο ασφαλές. Και ο κόσμος θα έχει επιλογές ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και εμείς θα μπορέσουμε να ανασάνουμε οικονομικά», δηλώνει στο real.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ-μπαρ  που έχει κλειστό το μαγαζί του από τις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: real.gr