Ο Όμιλος Μουζενίδη, η Mouzenidis Group απάντησε με ανακοίνωσή της, πολύ γρήγορα,  στο ερώτημα  “μετά τον Μπόρις, ποιος”;

Ο Ιωάννης Μουζενίδης θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο και το όραμα του πατέρα του σύμφωνα με τον όμιλο.  Στη Χαλκιδική ωστόσο,  ο Μπόρις ήταν πολλά περισσότερα από επιχειρηματίας ή επενδυτής.  Ήταν ο άνθρωπος που είχε πάρει στις πλάτες του όλο τον σχεδιασμό για την τουριστική αγορά του νομού που αντιστοιχεί στο κομμάτι της πίτας της Ρωσίας.  “Σχεδιάσαμε μαζί πολλά πράγματα για τις πατρίδες μας και αδελφοποιήσαμε τη Χαλκιδική με την Αγία Πετρούπολη”, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος. Η αγάπη για τον πολιτισμό ήταν μεγάλη.  Εξού και τα μουσικά σχήματα,  οι παραστάσεις,  η ανταλλαγή στοιχείων κουλτούρας και Παιδείας.  Υπήρχε μάλιστα κι ένα πλάνο που μέχρι στιγμής δεν ολοκληρώθηκε, να βρεθεί χώρος σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη όπου θα προβάλλονται τοπικά προϊόντα Χαλκιδικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Μ. Μουζενίδης δραστηριοποιήθηκε πολύ στη Χαλκιδική και δούλεψε με πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.  Παράλληλα έκανε και τις δικές του επενδύσεις σε μικρές και μεγάλες μονάδες.  Πολλοί αναρωτιούνται τί θα γίνει ακόμη και το εμπορικό κέντρο στον κόμβο των Ν. Μουδανιών. Το Enigma Shopping Center, που είχε δημιουργηθεί από το 2017 με τις καλύτερες προοπτικές για τη αγορά με πελάτες τους Ρώσους τουρίστες υψηλών βαλαντίων.

Ο Μπόρις Μουζενίδης θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τελευταία φορά για να κηδευτεί στη Νέα Ευκαρπία. Ο επίλογος του έργου του δεν γράφεται ωστόσο έτσι.  Οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του το πιστεύουν αυτό.