Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσαν για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και ανακοίνωσαν τις νέες χαλαρώσεις ώστε να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν.

Συνεπώς, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

  • Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.
  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός του δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων με τα self test και των εμπορικών κέντρων και των πολυκαταστημάτων, πάντα με αυστηρά μέτρα.