Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους γιατρούς και τους υγειονομικούς να εμβολιάζονται υποχρεωτικά, καθώς πρόκειται για… εγκληματική αμέλεια να μεταδίδουν τον ιό σε ασθενείς. Μετά τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Λαϊκό, Τ. Αντωνόπουλο που είπε στην «Ωρα Ελλάδος» ότι «δεν νοείται υγειονομικός να είναι ανεμβολίαστος» ήρθε λίγο αργότερα ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος να πει στον ΣΚΑΪ ότι όποιος δεν συμμορφώνεται να έχει κυρώσεις.

Τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου, σχολίασε μεταξύ άλλων. «Το να δουλεύω σε ένα νοσοκομείο, όπου ο βασικός λόγος είναι να παρέχω υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας και με την άμυαλη συμπεριφορά μου να θέτω σε κίνδυνο την υγεία αυτών που προσπαθώ να νοσηλεύσω είναι κάτι που εμένα με προσωπικά με ξεπερνά» δήλωσε προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος υγειονομικός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί κάλλιστα να το αναφέρει και να τεθεί σε αναστολή εργασίας από το κράτος και στην θέση του να προσληφθεί ένας μη αρνητής του εμβολίου.

«Εάν μετά κολλήσεις, θα σου φταίει το κράτος που δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κάλεσε τους πολίτες να μην τα εκλάβουν ως άνοιγμα καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το πρόβλημα λύθηκε ενώ στην πραγματικότητα έχουμε πορεία τουλάχιστον ενός μήνα προκειμένου να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.

Πηγή: ethnos.gr