Ομάδα παραγωγών για το αιγοπρόβειο γάλα έχει συσταθεί από το 2018 υπό την επίβλεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Άγγελος Τσιαρτσιαφλής «σήμερα πλέον μέσα από επιδοτούμενο πρόγραμμα εξοπλίζεται η ομάδα με τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό. Σε επόμενη φάση θα προμηθευτούν επιπλέον μηχανήματα. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας παραγωγών και αποδείξαμε ότι όλα χρειάζονται συνεργασία και επιμονή».

Σύμφωνα με τον κ. Μανόλη Τράκα μέλος του Συνεταιρισμού και κτηνοτρόφο, όλα τα μέλη έλαβαν από μια παγολεκάνη, αναγκαίος εξοπλισμός για την παραγωγή. «Θα λάβουμε και άλλα βοηθήματα καθώς προσπαθούμε να πετυχαίνουμε πάντα καλές τιμές στο γάλα και σταθερή πορεία στην παραγωγική διαδικασία των συναδέλφων κτηνοτρόφων. Δυστυχώς ήταν μια δύσκολη τριετία η οποία αλλάζει σταδιακά τώρα, με τις τιμές του γάλακτος και τις επιδοτήσεις που λάβαμε», τόνισε ο κ. Τράκας.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός Γαλάτιστας μετρά συνολικά 110 μέλη, 20 εκ των οποίων έχουν συστήσει την ομάδα αιγοπρόβειου γάλακτος. Ο κ. Τσιαρτσιαφλής εξήγησε ότι η ομάδα πετυχαίνει καλές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες και αυτό είναι όφελος.

Το ζωικό κεφάλαιο της Γαλάτιστας είναι περίπου 50 χιλ. αιγοπρόβατα, ίσως από τις μεγαλύτερες περιφέρειες στην Μακεδονία. Η κάθε κίνηση των παραγωγών στηρίζεται από την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής και μάλιστα ο κ. Τσιαρτσιαφλής ευχαρ’ίστησε τους αρμόδιους των υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε, τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άγγελος Τσιαρτσιαφλής «το πρόγραμμα ανέλαβε ο τεχνικός σύμβουλος Ντίνος Μπλιάτσος αλλά και εμπνευστής της ομάδας παραγωγών που εδρεύει στην Λάρισα ήταν αυτός που μας έδωσε κατεύθυνση για το πώς θα κινηθούμε για να δημιουργήσουμε την ομάδα, για να μπορούμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα, και ακόμα και σήμερα μας παρέχει έχουμε την υποστήριξη του. Για όλα τα παραπάνω τον ευχαριστούμε πολύ».