Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσειςμε αφορμή τα ραντεβού των διερευνητικών επαφών  ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη και δεν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. «Ο Ερντογάν είναι ένας μικρός τζιχαντιστής» ανέφερε ο βουλευτής, και όπως είπε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λόγων του.

«Δεν είναι πλέον το 1922 όταν πετάξανε όπως λένε τους Έλληνες στη θάλασσα», τόνισε ο κ. Βαγιωνάς κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής και των όσων ακολούθησαν στις σχέσεις των δύο κρατών.

«Ο Τούρκος δεν άλλαξε από τότε, η σκέψη τους είναι πώς θα πάρουν ελληνικά νησιά, αλλά μας προστατεύουν η συνθήκη της Λωζάννης και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο βουλευτής. Κι όπως είπε, η οπισθοδρόμηση της Τουρκίας φαίνεται και από την απόφαση  να αποχωρήσει από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. «Δεν έχω τίποτα ενάντια στον λαό της Τουρκίας αλλά στην ηγεσία της. Και δεν αποκλείεται σύντομα μετά την κατρακύλα της λίρας να οδηγηθούν σε κάλπες», σχολίασε ο κ. Βαγιωνάς.