Το Σωματείο Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Χαλκιδικής ο «Αριστοτέλης» αποφάσισε την συμμετοχή των μελών του στην Πανελλαδική απεργία του κλάδου την Τετάρτη 7 Απριλίου .Έτσι οι Λαϊκές Αγορές των Νέων Μουδανιών, της Γαλάτιστας, της Αρναίας και της Μεγάλης Παναγίας δεν θα λειτουργήσουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στον χώρο λειτουργίας της Λ.Αγοράς των Ν.Μουδανιών στις 7 η ώρα το πρωί .Θα προσέλθουν όλοι με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα εμποροι καί παραγωγοί είτε ανήκουν στό 50% που εργαζεται είτε όχι.Θα υπάρχει περιφρούρηση κατά την διάρκεια λειτουργίας της διαμαρτυρίας,τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα λόγω του COVIT 19.

Δεν είμαστε ταραχοποιοί ,δεν είμαστε εκβιαστές ,δεν είμαστε παράλογοι.Είμαστε Ελληνες πολίτες νοικοκύρηδες που ασκούμε ενα δύσκολο βιοποριστικό επάγγελμα κάτω από ακραίες συνθήκες .Θέλουνε τον αφανισμό των Λ.Αγορών ,βάζοντας μέσα εταιρείες και κερδοσκόπους με σκοπό να δημιουργήσουν υπαίθρια σούπερ μάρκετ.

Χάνεται όλη η φιλοσοφία λειτουργίας των λαϊκών αγορών εδώ και 90 χρόνια ,όπου ο παραγωγός θα μπορεί να πουλάει τα προιόντα που παράγει ,απευθείας στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες.

Δέν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό του θεσμού των Λ.Αγορών.

Εχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας και θα παλέψουμε να μην περάσουν τα σχέδια που ετοιμάζουν κέντρα αποφάσεων ξένα προς το επάγγελμα μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε και στο τέλος θα νικήσουμε.»