Αναλυτικά:

Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα. (Μαχάτμα Γκάντι, Ινδός πνευματικός ηγέτης και πολιτικός,)

Η παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων είναι η αφορμή για να σκεφτούμε τα αδέσποτα που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Τα αδέσποτα θα ήταν πολύ λιγότερα αν όταν αποφασίζαμε να αποκτήσουμε κατοικίδιο σκεφτόμασταν ότι τα ζώα δεν είναι άψυχα παιχνίδια που τα εγκαταλείπουμε όταν τα βαρεθούμε.

Ο Δήμος Κασσάνδρας και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας φροντίζει και περιθάλπει τα αδέσποτα με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων και εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών.

Καταγράφει, στειρώνει, εμβολιάζει σιτίζει και φροντίζει για την ηλεκτρονική ταυτοποίησή (τσιπάρισμα), και την επανένταξη των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ορίζει ο νόμος.

«Με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις προστατεύουμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα στο δήμο Κασσάνδρας. Συνεχίζουμε να δείχνουμε την ευαισθησία μας στην πράξη»τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Παντζίκης ♦️ «Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μας. Η διαχείριση και η φροντίδα των αδέσποτων είναι στις προτεραιότητες μας. Η προσπάθεια που καταβάλλει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας είναι τεράστια και αξία συγχαρητηρίων» αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.