Νέα Μουδανιά,Διώρυγα της Ν.Ποτίδαιας και η χερσόνησος της Κασσάνδρας 1975. Βουβό φιλμ 8mm.
Βρισκόμαστε σε μια μικρή μαρίνα με ζαχαροπλαστείο και καφέ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής διακρίνεται μπροστά το μουράγιο στο βάθος η «Εσπέρια» και πίσω τα βράχια που τώρα υπάρχει το αμφιθέατρο.
Ένα λεωφορείο διασχίζει ένα κεντρικό δρόμο της Παναγίας Κορυφινής, στον οποίο βλέπουμε πλήθος μαθητριών με τις ποδιές τους για το καθημερινό μάθημα στο εξατάξιο Γυμνάσιο Ν.Mουδανιών, αλλά και μερικούς νεαρούς με τύμπανα στα χέρια, να περπατούν για κάποια σχολική γιορτή ίσως.
Στη συνέχεια ο κινηματογραφιστής με τη συντροφιά του έχουν σταματήσει στην παλιά γέφυρα Νέας Ποτίδαιας που ενώνει την διώρυγα της Κασσάνδρας, της ομώνυμης χερσονήσου, με τη Χαλκιδική.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι κοιτάζει έναν μικρό όρμο με βαρκούλες και καΐκια και παρατηρεί την γέφυρα, αλλά και τη διώρυγα της Κασσάνδρας. Οδικές ταμπέλες κι ένας νέος άντρας στη γέφυρα, με φόντο τη διώρυγα. Μια μεγάλη πινακίδα στη μία όχθη καλωσορίζει τους ταξιδιώτες στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και συνεχίζουν τη διαδρομή τους εντός της χερσονήσου. Παρακολουθούμε μια πινακίδα με κατεύθυνση τα Νέα Μουδανιά και τη Νέα Σκιώνη, την ακτογραμμή και μία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κατοικία.

http://aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1535