Εθελοντική εργασία στην κατασκήνωση του Γκάλη και στον Γλαρόκαβο(pics)

  Σε 5 δράσεις μαζεύτηκαν 150.000 λίτρα σκουπιδιών

  Έλαμψε ο Γλαρόκαβος και η κατασκήνωση του Γκάλη μετά από την περισυλλογή και την απομάκρυνση των σκουπιδιών που βρισκόταν εκεί. Συγκεκριμένα, σε 5 δράσεις μαζεύτηκαν 150.000 λίτρα σκουπιδιών από τα σημεία της περιοχής.

  Ο Δήμος Κασσάνδρας, ανέλαβε την απομάκρυνση των ογκωδών τόσο από την κατασκήνωση του Γκάλη όσο και από ένα μεγάλος μέρος του Γλαροκάβου.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

  “Άτομα από το χωριό αλλά και από γύρω περιοχές, ενήλικες και παιδιά, μαζευτήκαμε το τελευταίο διάστημα σε 5 διαφορετικές δράσεις, περισυλλέξαμε με τα χέρια πάνω από 150.000 λίτρα σκουπίδια και ογκώδη από καίρια σημεία της περιοχής μας.

  Σε συνεργασία με τον Δήμο ο οποίος ανέλαβε την συλλογή και απομάκρυνση των ογκωδών, από την κατασκήνωση Γκάλη αλλά και από ένα μεγάλο μέρος του Γλαρόκαβου, έχουν μαζευτεί συνολικά πάνω από 500.000 λίτρα. Έχουμε δρόμο όμως ακόμα καθώς οι ασυνείδητοι έχουν πετάξει σκουπίδια και μπάζα σε κάθε απίθανο σημείο.

  Στην κατασκήνωση Γκάλη, μετά τον καθαρισμό, παρατηρήθηκε αύξηση του κόσμου που συχνάζει εκεί. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Παρατηρήθηκε όμως ότι στα σημεία αυτά που συχνάζει ο κόσμος δημιουργούνται και παλι εστίες σκουπιδιών! Δεν ζητάμε να γίνουν όλοι εθελοντές και να έρχονται στις δράσεις καθαρισμού! Ζητάμε όμως… – να μη πετάς – να μην αφήνεις τα σκουπίδια σου όπου να ναι – να διδάξεις το ίδιο και στα παιδιά σου – να κάνεις παρατήρηση στον φίλο σου – να κάνεις έλεγχο στον υπάλληλο, κηπουρό, μάστορα που έχεις προσλάβει για το που πετάει τα υπολείμματα των εργασιών του – να πάρεις ένα τηλέφωνο και να καταγγείλεις κάποιον που έχει φορτωμένα μπάζα και πάει προς το βουνό ή οποιαδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πρέπει!

  Όλοι ζούμε άμεσα ή έμμεσα από το τουριστικό προϊόν που λέγεται Κασσάνδρα – Χαλκιδική! Πολιτιστική κληρονομιά δεν έχουμε, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομοιομορφία δεν έχουμε, πολιτιστικά δρώμενα δεν έχουμε.. Τι μένει; Η θάλασσα ,οι παραλίες ,το φυσικό περιβάλλον που αντί να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε τα έχουμε μετατρέψει σε χωματερές. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ομάδα 4 ατόμων, σε μια όχι και τόσο πολυσύχναστη παραλία τον Άγιο Νικόλαο στο Κάνιστρο, μάζεψε 7520 λίτρα,βρέθηκαν πλαστικά μπουκάλια από το 1990! Όσα δωμάτια και beach bars πολυτελείας κι αν φτιάξουμε , αν τα σκουπίδια μας καταλήγουν στα δάση και στις παραλίες θα το χάσουμε το παιχνίδι,και θα το χάσουμε όλοι μαζί!!

  Την Κυριακή 11 Απριλίου,στις 11:00 θα καθαρίσουμε τον Γλαροκαβο. Κάνε την αλλαγή!”