Πάντως, «αν δεν γίνει η χώρα «πράσινη» δεν θα έρθει κανένας τουρίστας», προειδοποίησε ο κ. Τάσιος, ενώ σχολίασε τη διαφήμιση περί covid free νησιών. «Αυτό με ξεπερνά», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα πως είναι λάθος όταν μέσα στην ίδια μας τη χώρα λέμε μεταξύ μας ότι ένας προορισμός (ή μια περιοχή που  δεν έχει καν τουριστικές υποδομές) είναι καλύτερος από έναν άλλο σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

«Αν δεν μπει το «πράσινο» χρώμα στον «χάρτη» δεν θα γίνει καμία πραγματική κράτηση. Δεν θα έρθει κανένας», σημείωσε και εξέφρασε τον φόβο «πως αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε «ταχύτητες» προορισμών επιδημιολογικά, με «πράσινες» και «κόκκινες» περιοχές» οι οποίες θα ανοίγουν και θα κλείνουν και αυτό «θα είναι η απόλυτη καταστροφή».

Επίσης ο κ. Τάσιος αποκάλυψε πως στην παρούσα φάση οι προκρατήσεις από το εξωτερικό είναι στο ναδίρ και η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι. «Φέτος δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα στους υπολογιστές των ξενοδοχείων», υπογράμμισε παρά την κινητικότητα που καταγράφεται στις αναζητήσεις τουριστικών προορισμών μέσω του διαδικτύου.

Αναφερόμενος στον οδικό τουρισμό ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε πως σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα σε Προμαχώνα και Νυμφαία, ενώ τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς.

Ο κ. Τάσιος επανέλαβε πως χρειάζονται νέα εμπροσθοβαρή μέτρα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, αλλά και επιδότηση των rapid test για τα ξενοδοχεία, καθώς το κόστος φτάνει τις 10.000 ευρώ για μια ξενοδοχειακή μονάδα με 100 εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Τέλος ανακοίνωσε πως στο «τραπέζι» της συζήτησης με το υπουργείο Τουρισμού και την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη μπήκε η προοπτική αναβάθμισης του ΙΕΚ της Περαίας  σε Ακαδημία Τουρισμού-«κοιτίδα» εκπαίδευσης για τα Βαλκάνια, αρκεί να βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησής της.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Γρηγόρης Τάσιος στη Μαρία Σαμολαδά: