Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου μήνα η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει και με νόημα κάλεσε τους βουλευτές και τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. “Την ώρα που υπάρχουν ενεργές μειοψηφίες βίας, το σύστημα είναι παρωχημένο, δίνει χώρο για αστοχίες και  ευκαιρία σε ποντικούς να μπουν στο δημόσιο σύστημα” είπε χαρακτηριστικά.

Κυρίαρχη σκέψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η συνεργασία της Αστυνομίας με τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι εκπαιδευμένο και αποκάλυψε ότι η ζήτηση είναι τέτοια που θα χρειαζόταν η διάθεση δεκαπλάσιας δύναμης από όση έχει διατεθεί σήμερα.  “Κάθε Υπουργός έκανε προσπάθεια να πάρει κόσμο από τα επίσημα και να βγάλει την αστυνομία στους δρόμους . Τους δυο πρώτους μήνες έκανα τεράστια προσπάθεια. Η πίεση της ζήτησης όμως είναι τεράστια.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη. Θα νομοθετήσουμε με τόλμη,  φαντασία και πολύ διάλογο” είπε.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φάνηκε προετοιμασμένος για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η πρωτοβουλία τους για αλλαγές καθώς θα αγγίξουν Βουλή και βουλευτές. ” Αφού η ΕΛ.ΑΣ δεν αρκεί χρειάζεται  να προσφύγουμε στην αγορά. Γιατί τα Υπουργεία και οι αρχές να  χρειάζονται τόση αστυνομική δύναμη και δεν προστρέχουν εταιρείες φύλαξης; Ακόμα και η Βουλή σε όλη την Ευρώπη φυλάσσει εξ ιδίων πόρων  τις εγκαταστάσεις της. Η Βουλή αποφασίζει ποιοι βουλευτές και για πόσο δικαιούνται προστασία. Σε κάθε χώρα  η φύλαξη βουλευτών δεν είναι ec officio δικαίωμα. Ακόμα και στο ευρωπαϊκό κοινοβoύλιο  η διάθεση οχήματος για συνοδεία ορίζεται με σαφείς διατάξεις. Παντού στην Ευρώπη υπάρχει και  η κατά τμήματα φύλαξη κατά τη διάρκεια της ημέρας” είπε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν δίστασε να μιλήσει για  αντιαισθητικές ανορθογραφίες που εμφανίζονται στη δημοσιότητα αλλά  δεν έχουν να κάνουν με σκάνδαλα και εύνοιες .

Αναφερόμενος σε ποσοτικά στοιχεία ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι το σύνολο του απασχολουμένου προσωπικού στη φύλαξη προσώπων δεν ξεπερνά μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των αστυνομικών . Αναλυτικά το 60% έχει διατεθεί σε πολιτικούς, το 30 % σε λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους και ιδιώτες και 10% σε διπλωμάτες.

Ψέματα οι αριθμοί που αναφέρονται για Φουρθιώτη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφιέρωσε εκτενές τμήμα της ομιλίας του στην υπόθεση Φουρθιώτη χαρακτηρίζοντας ψέματα τους αριθμούς που κυκλοφόρησαν .

“Τον φύλαγε ένα άτομο τον Μάιο του 2020 και έπειτα από περιστατικά εμπρησμών και επιθέσεων φτάσαμε μετά από μήνες σε τέσσερα άτομα, αυτοκίνητο και  24ωρη φύλαξη της οικίας τους. Ποτέ δεν φύλαξαν 14 άτομα  τον τηλεπαρουσιαστή,  όπως χαιρέκακα σκορπίζεται από ανεμιστήρα λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα. Στους δέκα από τους  έντεκα μήνες είχε 1 ή 2 άτομα χωρίς αυτοκίνητο”.

Πηγή: real.gr