Μια γεννήτρια πετρελαίου Η/Ζ 7.8, Kva παραχώρησε ο δήμος Κασσάνδρας στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Κασσάνδρειας καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη λειτουργίας της υπηρεσίας στην περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Κατά το παρελθόν, όταν σημειώνονταν διακοπή ρεύματος, στην Κασσάνδρεια, , το πυροσβεστικό κλιμάκιο παρέμενε αποκομμένο από κάθε επικοινωνία, καθώς διακόπτονταν μεταξύ άλλων και η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου.

Η γεννήτρια , παραδόθηκε από την δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά στις εγκαταστάσεις του πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κασσάνδρεια, παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νόμου Χαλκιδικής Αριστείδη Κατριτζίδη του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πολύγυρου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Θεοδοσίου και του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας, Κυριάκου Χαλεπλή.

«Είμαστε στο πλευρό των πυροσβεστών και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε ώστε να διευκολύνουμε το δύσκολο έργο τους», τόνισε η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά και επανέλαβε την ανάγκη το κλιμάκιο να αναβαθμιστεί σε πυροσβεστικό σταθμό προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με μόνιμο προσωπικό.