Καθημερινά μεγαλώνει η παρέα των συμπολιτών, που προχωρούν σε εθελοντικούς καθαρισμούς σε διαφορετικές κάθε φορά περιοχές του Δήμου . Έτσι και στη Ν. Τρίγλια μία μικρή παρέα συνεχίζει αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, παρεμβαίνοντας και συλλέγοντας απορρίμματα, δυστυχώς κάποιων συνανθρώπων με κακή νοοτροπία που λειτουργούν σε βάρος όλων των υπολοίπων και του περιβάλλοντος.
Ο εθελοντισμός είναι επιλογή, είναι στάση ζωής. Οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές για το πάθος τους, για κάτι που αγαπούν. Κι αυτή η αγάπη μετατρέπεται σε πολύτιμο έργο. Όχι, ο εθελοντής δεν είναι ο δωρεάν εργάτης που ψάχνει ο Δήμος. Είναι ο συνειδητοποιημένος και ευαισθητοποιημένος πολίτης, που προσφέρει, διδάσκει, αναπτύσσει ομαδικότητα, συνεργατικότητα, δεν αδιαφορεί, συνδέεται ψυχικά και συναισθηματικά με τον τόπο του και θέλει να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους.
Η Δημοτική αρχή δηλώνει για ακόμη φορά ότι στέκεται στο πλευρό όλων των εθελοντών και παρέχει για τους καθαρισμούς τα απαραίτητα μέσα (γάντια, σακούλες κτλ), καθώς θεωρεί τα οφέλη από τον εθελοντισμό, όπως: η αγάπη για τον τόπο μας, η ατομική ευθύνη, η συμμετοχή και η ενεργοποίηση ως σημαντικότερα των όποιων παρεμβάσεων.
Οι εθελοντές αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ όλων μας!