Γεωργιάδης

Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων και των κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ερχόμενη Δευτέρα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «εάν δεν είχαμε τα self test, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία», ενώ ανέφερε πως σύντομα αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο.

Αναφερόμενος στην εστίαση και τη συζήτηση για το άνοιγμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, για τον τουρισμό που στόχος είναι να ανοίξει στις 14 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την άποψη ότι «μπορεί να ανοίξει χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το εάν θα μπορούν ή όχι οι εμβολιασμένοι να μετακινηθούν εκτός νομού, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως εάν ισχύσει το «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα» υπογράμμισε.