960 κιλά απορριμμάτων ανασύρθηκαν χθες, Δευτέρα, από το βυθό του λιμανιού της Νικήτης μετά από τη συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας με την περιβαλλοντική οργάνωση i-Sea που είχε στόχο τον καθαρισμό του βυθού για ένα πιο καθαρό και φιλικό προς τον άνθρωπο αλλά και προς το θαλάσσιο οικοσύστημα περιβάλλον.

Η δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Λιμενικού Ταμείου να συνεργαστεί με την οργάνωση i-Sea και να προχωρήσει στον καθαρισμό όλων των βυθών των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σιθωνίας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπιγκτίδης δήλωσε: Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με δυναμικές και ουσιαστικές δράσεις που έχουν στόχο την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις επιβαρύνσεις που έχει επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο καθαρός βυθός σημαίνει υγεία και ισορροπία στο θαλάσσιο οικοσύστημα και είναι δική μας ευθύνη να προασπίζουμε το φυσικό μας περιβάλλον. Μαζί με την i-Sea την οποία συγχαίρω για την αποτελεσματικότητα της θα καθαρίσουμε τους βυθούς σε όλες τις λιμενικές μας εγκαταστάσεις. Είναι μια δράση ουσιαστική και χρήσιμη για την οποία συναποφασίσαμε με το Δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα με σκοπό να προσφέρουμε στους κατοίκους και επισκέπτες μας ποιότητα φυσικού περιβάλλοντος.

https://isea.com.gr/