Ποδηλατούν και προσφέρουν στους άστεγους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας προϊόντα πρώτης ανάγκης θέλοντας να δείξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους σε μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Πέντε φίλοι, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου, ο πρώτος υποψήφιος Έλληνας ιδιώτης αστροναύτης Αύγουστος Πανταζίδης, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Φιντιρίκος και Νάνσυ Μαρκοπούλου και ο επιχειρηματίας και αθλητής Κώστας Αναγνωστόπουλος αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις και να προσφέρουν δέκα χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και δομές αστέγων των δύο πόλεων. Ήδη έγινε η διανομή των προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο, Πέμπτη, ανάλογη δράση προγραμματίζεται και για την Αθήνα.

«Ποδηλατούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μοιράσουμε τρόφιμα σε άστεγους και να τα παραδώσουμε σε ανθρώπους που κοιμούνται έξω και σε δομές αστέγων», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάριος Γιαννάκου, ο αθλητής που έχει εντυπωσιάσει με τις αθλητικές του εντυπώσεις, ολοκληρώνοντας υπερμαραθώνιους υπό συνθήκες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους στην Αρκτική, την έρημο και τη ζούγκλα, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η είδηση της ανάβασής του στον Όλυμπο κουβαλώντας στην πλάτη του τη νεαρή φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Όλο αυτό το εγχείρημα της διανομής προϊόντων πρώτης ανάγκης σε αστέγους δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια του Μασούτη, της Tsakiris Family και της Ballistic Bikes, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης μας βοήθησε στην εύρεση δομών για να κάνουμε τη διανομή», εξηγεί ο Μάριος Γιαννάκου.

«Ενόψει των εορτών του Πάσχα», σημειώνει, «θεωρήσαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και αποφασίσαμε να κάνουμε το πιο απλό, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες. Είναι περίεργη η αίσθηση να βλέπεις εν έτει 2021 ανθρώπους να μένουν στον δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια».