Στις άριστες σχέσεις με την αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής και τον Γιάννη Γιώργο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας μιλώντας για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Τορώνης. Εκεί, όπως είπε εκτελούνται εργασίες σε πολλά σημεία ώστε να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά ολόκληρη η περιοχή.

Ωστόσο, το μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Συκιάς έχει παγώσει αυτή τη στιγμή ελλείψει χρηματοδότησης. “Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε όσον αφορά την έλλειψη χρημάτων για έργα. Δεν υπάρχουν χρήματα για έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε καιρό πανδημίας, που δόθηκαν αρκετά ικανοποιητικές ενισχύσεις σε πληγέντες”, τόνισε ο κ. Ντέμπλας.

Παράλληλα παραδόθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη στη Νικήτη για την κατασκευή των κόμβων και βρίσκεται σε φάση επικαιροποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου με την περιφέρεια Κ.Μ με τον τρόπο αυτό ξεμπλοκάρει το έργο που δεν μπόρεσε να προχωρήσει καθώς τις εξελίξεις πρόλαβε η πανδημία. “Όσον αφορά το Leader Αλιείας έχουμε υποβάλλει ήδη τις προτάσεις μας. Σύντομα θα δημοπρατήσουμε το έργο Βελτίωσης του Παιδικού Σταθμού Συκιάς, όπως και ένα έργο εξωραϊσμου και ανάπλασης στο Ν. Μαρμαρά“, επεσήμανε ο δήμαρχος Σιθωνίας.