Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη, τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300 χιλιάδες τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντεμούρα.

Πότε ξεκινούν οι πτήσεις

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας  εν θα μπορούν να δεχτούν όλους όσοι θα θελήσουν να κάνουν διακοπές, λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού δωματίων.

Προσέθεσε δε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν. Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με τακτικές πτήσεις στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, καθώς και στα νησιά της Ζακύνθου και της Σαντορίνης.

Έντονες ζυμώσεις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Τουρισμού, η Ελλάδα σκοπεύει να εκκινήσει την τουριστική της σεζόν στις 14 Μαΐου, και μέχρι τότε να καταργήσει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα, μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα εάν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εάν έχουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

Υπενθυμίζεται ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιεί συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για να αναπτύξουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την επανεκκίνηση των ταξιδιών με ασφαλή τρόπο.

Πηγή: real.gr