Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν από λίγο την παραμονή της Χαλκιδικής στο επίπεδο ”πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο” μέχρι την επόμενη Παρασκευή (23/4), όταν και θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στο ίδιο επίπεδο παραμένει και η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ το μόνο που άλλαξε στις ως τώρα αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων, είναι το άνοιγμα των Σχολών Οδηγών όλης της χώρας με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, με τους λοιμωξιολόγους να αφήνουν για αργότερα το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Από την άλλη, άναψε το πράσινο φως για άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη με τη μέθοδο του ”click away”, ενώ οι γιατροί δεν ήταν θετικοί στο άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, που πρότεινε η Κυβέρνηση, δίνοντας παράταση στην αναστολή λειτουργίας αυτών.

Συνεπώς, η Χαλκιδική παραμένει στο επίπεδο ”πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο” με όσα είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή (9/4) και την επανεκκίνηση των Σχολών Οδηγών από Δευτέρα (19/4). 

Με self tests ανοίγουν οι Σχολές Οδηγών.

Αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο όλες οι οδηγίες για την επανεκκίνηση των Σχολών Οδηγών αλλά και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας: