tzengko

Ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες των αγωνισμάτων ρίψεων θα είναι στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν, στον οποίο θα ισχύσουν τα όρια πρόκρισης για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2021. Στη διοργάνωση θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δείτε τις συμμετοχές στη διοργάνωση

 

 ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΑ           ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΡΙΨΕΩΝ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
09:30 Δισκοβολία Κ18 Ανδρών Προπονητήριο ρίψεων

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

10:00 Σφαιροβολία Κ18 Γυναικών Προπονητήριο ρίψεων

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

11:00 Δισκοβολία Κ18 Γυναικών Προπονητήριο ρίψεων

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

11:00 Σφαιροβολία Κ18 Ανδρών Προπονητήριο ρίψεων

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

12:00 Σφυροβολία Κ18 Ανδρών

 

Ακοντισμός Γυναικών – Κ20 Γυναικών

Προπονητήριο ρίψεων 

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

Βοηθητικό Στάδιο Κ2

13:30 Σφυροβολία Κ18 Γυναικών

Ακοντισμός Ανδρών – Κ20 Ανδρών

Προπονητήριο ρίψεων 

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

Βοηθητικό Στάδιο Κ2

14:30 Σφυροβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών

Σφαιροβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών

Προπονητήριο ρίψεων 

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

15:00 Ακοντισμός Κ18 Γυναικών Βοηθητικό Στάδιο Κ2
16:00 Σφαιροβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών

Σφυροβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών

Προπονητήριο ρίψεων 

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

16:00 Ακοντισμός Κ18 Ανδρών Βοηθητικό Στάδιο Κ2
17:00 Δισκοβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών Προπονητήριο ρίψεων 

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

18:30 Δισκοβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών Προπονητήριο ρίψεων 

«ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ»

 

Οδηγίες Εφαρμογής Υγειονομικού Πρωτοκόλλου

Με την δήλωση συμμετοχής των Συλλόγων στη διοργάνωση, όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν και δεσμεύονται να ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες και τις διαδικασίες του εγκεκριμένου Υγειονομικού Πρωτοκόλλου καθώς και των Οδηγιών που αναφέρονται στο παρόν έντυπο.

Η παραβίαση των κανόνων και των διαδικασιών του Πρωτοκόλλου καθώς και των παρόντων Οδηγιών, θα μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της συμμετοχής στη διοργάνωση ή την ακύρωση του αποτελέσματος αθλήτριας-ή ή στην επιβολή κυρώσεων από τον ΣΕΓΑΣ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ (Ag-RDTs) ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΩΪΟΥ SARS-CoV-2 (Rapid test)

Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. Βάδην και στην Ημερίδα Βάδην καθώς και στο Κύπελλο Ρίψεων, σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης καθορίζεται η υποχρεωτική πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Ag-RDTs) του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), για όλους τους εμπλεκόμενους στις παραπάνω διοργανώσεις. Το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών πριν την συμμετοχή στον αγώνα σε διαπιστευμένο εργαστήριο ή τον ΕΟΔΥ και εξυπακούεται ότι για τη συμμετοχή απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ.

Το αποτέλεσμα του test οι αθλητές θα το παραδίδουν κατά τη δήλωση της παρουσίας τους στους υπεύθυνους της Αίθουσας Κλήσης ενώ οι υπόλοιποι στους υπεύθυνους του ΣΕΓΑΣ κατά την άφιξή τους στο χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης

Σημείωση: ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι είτε μοριακός (RT-PCR) 48 ώρες πριν τον αγώνα είτε με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

· Οι τελικές καταστάσεις με τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες ανά αγώνισμα καθώς και οι προπονητές τους θα ανακοινωθούν στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ αμέσως μετά την επεξεργασία τους. Οι καταστάσεις αυτές θα αποσταλούν στην ΓΓΑ η οποία και θα τις προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλισθεί η άδεια μετακίνησης από τον τόπο διαμονής των συμμετεχόντων προς το χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι αθλητές – αθλήτριες είναι η αστυνομική τους ταυτότητα και το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας, ενώ οι προπονητές την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (χώρος διεξαγωγής διοργάνωσης)

Άφιξη στην εγκατάσταση

Κατά την άφιξή τους στο χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης οι αθλητές-αθλήτριες καθώς και οι προπονητές τους θα παραλαμβάνουν από τους υπεύθυνους του ΣΕΓΑΣ αριθμητική διαπίστευση, προκειμένου να τηρηθεί ο ανώτατος αριθμός ατόμων στην εγκατάσταση που ορίζεται στο αντίστοιχο για τη διοργάνωση Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, το οποίο εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Αποχώρηση από την εγκατάσταση:

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να αποχωρούν αμέσως από την εγκατάσταση μετά το πέρας του αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχαν καθώς επίσης και οι προπονητές τους, προκειμένου να τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Κατά την αποχώρησή τους από την εγκατάσταση θα παραδίδουν και την αριθμητική τους διαπίστευση που παρέλαβαν κατά την είσοδό τους.

XΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Η χρήση μάσκας (ιατρική χειρουργική μάσκα προσώπου, μάσκα προστασίας N95 ή FFP-2), η οποία απαραίτητα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, θα είναι υποχρεωτική εντός του χώρου διεξαγωγής της διοργάνωσης για όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι αθλήτριες-τες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και όταν αγωνίζονται.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Λόγω των συνθηκών διεξαγωγής της διοργάνωσης, παρουσία στην Αίθουσα Κλήσης θα έχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν. Στους υπεύθυνους της Αίθουσας Κλήσης θα παραδίδεται και το αποτέλεσμα του rapid test.

Η παρουσία των προπονητών στην Αίθουσα Κλήσης απαγορεύεται.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ

§ Εισέρχονται στην εγκατάσταση φορώντας μάσκα, την οποία θα βγάλουν ΜΕΤΑ τη δήλωση της παρουσίας τους στην Αίθουσα Κλήσης και ΠΡΙΝ το ξεκίνημα της προθέρμανσης,

§ Φροντίζουν κατά την άφιξή τους, να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους απολυμαντικά χεριών (πλέον αυτών που θα διατεθούν από τον διοργανωτή) καθώς και αριθμό μασκών, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην εγκατάσταση,

§ Προσέρχονται στην Αίθουσα Κλήσης σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας της ανά αγώνισμα και φορώντας τη μάσκα τους,

§ Παραδίδουν στους υπευθύνους της Αίθουσας Κλήσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση της συμμετοχής τους, τo αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί όπως ορίζει το πρωτόκολλο, 24 ώρες πριν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης,

§ Μετά τη δήλωση της παρουσίας στην Αίθουσα Κλήσης κατευθύνονται προς το χώρο όπου θα κάνουν την προθέρμανσή τους, όπου θα μπορούν να αποθέσουν τη μάσκα

τους στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων που θα έχουν τοποθετηθεί στο χώρο για τον σκοπό αυτό,

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

§ Μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός τους απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές (εναγκαλισμοί κ.α.) και συζητήσεις με τους συναθλητές τους και γενικότερα με άτομα που βρίσκονται εντός ή εκτός του αγωνιστικού χώρου,

§ Τοποθετούν τα χρησιμοποιημένα ρούχα τους σε ατομικό σάκο και απομακρύνονται όσο γίνεται πιο γρήγορα από τον τόπο διεξαγωγής του αγωνίσματος,

§ Αμέσως μετά αποχωρούν από το χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης,

§ Επιστρέφοντας στην κατοικία ή στο ξενοδοχείο διαμονής τους αερίζουν για τουλάχιστον 3 ώρες τα ρούχα τους και στη συνέχεια αν υπάρχει η δυνατότητα τα πλένουν σε θερμοκρασία 60 – 90 βαθμούς με καλό στέγνωμα.

§ Φροντίζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και πάντα τηρώντας την αρχή της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές θα πρέπει να φροντίζουν για τα παρακάτω:

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

§ Φροντίζουν να ενημερώσουν τους αθλητές για τις νέες διαδικασίες διεξαγωγής της διοργάνωσης καθώς και για τα απαραίτητα υλικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους (π.χ. προσωπικό αντισηπτικό, μάσκες κ.α.).

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

§ Εισέρχονται στην εγκατάσταση φορώντας σωστά τη μάσκα τους την οποία και διατηρούν καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο,

§ Κατά την άφιξή τους, φροντίζουν να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους απολυμαντικά χεριών καθώς και αριθμό μασκών τα οποία θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο,

§ Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους παραμένουν στους προκαθορισμένους χώρους (Βάδην: εκτός διαδρομής & Ρίψεις: στις εξέδρες ή στους προκαθορισμένους χώρους που έχουν διαμορφωθεί από τους διοργανωτές) και δεν συνοδεύουν τους αθλητές τους στην Αίθουσα Κλήσης και στο χώρο προθέρμανσης,

§ Φροντίζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και πάντα τηρώντας την αρχή της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Ειδικά για τη διοργάνωση του Βάδην:

· Υπεύθυνοι για την παράδοση των προσωπικών ποτών στις αθλήτριες και τους αθλητές θα είναι οι προπονητές τους, οι οποίοι και θα πρέπει να στέκονται σε απόσταση από τα τραπέζια και να πλησιάζουν σε αυτά μόνο αν πρόκειται να παραδώσουν το προσωπικό ποτό στην αθλήτρια ή τον αθλητή τους. Επίσης θα

πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια, να αλλάζουν συχνά γάντια και να απολυμαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χέρια τους καθώς και τα τραπέζια.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους για την τήρηση των πιο πάνω κανόνων ιδιαίτερα αυτών που αναφέρονται στη χρήση μάσκας προστασίας καθώς και στην τήρηση των αποστάσεων.

Το παρόν σημείωμα είναι περίληψη και διευκρίνηση, από τα εγκεκριμένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων Βάδην & Ρίψεων που ισχύουν σήμερα.

Πηγή: segas.gr