Σπύρος Γιατράς, ο κορυφαίος στιχουργός των μεγαλύτερων λαϊκών επιτυχιών όλων των εποχών, «έφυγε» από την ζωή.

Η ανάρτηση του Ηλία Φιλίππου

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ηλίας Φιλίππου, ο οποίος έγραψε: «Δυστυχώς οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μας έχουν διαλύσει ψυχολογικά …Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος πολυαγαπημένος φίλος σπουδαίος στιχουργός συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο…ο…ο…δε ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω. Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά …απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό δεν υπάρχουν λόγια…δυστυχώς να περιγράψουν τις στιγμές και την αλήθεια θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους».

Ανάρτηση για θάνατο Γιατρά
© Facebook

Ποιος ήταν ο Σπύρος Γιατράς

Ο Σπύρος Γιατράς ήταν ο στιχουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Σταμάτη Γονίδη, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Δημήτρη Κοντολάζου, του Αντύπα, του Βασίλη Καρρά, του Νότη Σφακιανάκη, της Πάολας, του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Νίκου Οικονομόπουλου και πολλών ακόμα καλλιτεχνών.

Τα πρώτα του τραγούδια τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Στην συνέχεια, συνεργάστηκε με άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Νίκος Λαβράνος, ο Γιάννης Πάριος κα.

Το δίδυμο Γιατράς –Χρυσοβέργης καθόρισε αμφότερους. Ευτύχησε να συνεργαστεί με την κραταιά δισκογραφική ΜΙΝΟΣ και έτσι, οι στίχοι του τραγουδήθηκαν από της μεγάλες φωνές της εποχής Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Κλωναρίδης, Ντουνιάς, Ζ. Μελάς.

Σπύρος Γιατράς

Πηγή: news2u.gr