Στο πλαίσιο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού και τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 (ώρες 11:30– 16:00)
η “1η Διαπεριφερειακή Ημερίδα” με θέμα: ” Θαλάσσιος τουρισμός- Κρουαζιέρα-Γιώτινγκ-Κατάδυση”.

Το άνοιγμα της ημερίδας θα γίνει με ομιλία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και θα ακολουθήσουν – εκ μέρους του ίδιου Υπουργείου – οι ομιλίες της κ. Σοφίας Ζαχαράκη, Υφυπουργού και της κ. Βίκυς Λοΐζου, Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρουσιάσουμε την προοπτική της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού,της Θεσσαλονίκης ως προορισμό κρουαζιέρας αλλά και την διαπεριφερειακή συνεργασία στον τομέα ανάπτυξης των Τουριστικών προϊόντων της περιοχής.

Στο πάνελ των εισηγητών, εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η κ. Θεοδώρα Ρήγα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο κ. Γιώργος Κουμπένας, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα αναφερθούν στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ομιλία και παρεμβάσεις θα απευθύνουν επίσης και εκπρόσωποι των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας.