Αναλυτικά:

Με αφορμή το δελτίο τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης για τις παιδικές χαρές, θέλω να ενημερώσω τους δημότες όλου του δήμου και ιδιαίτερα των Κοινοτήτων Νέας Σκιώνης και Καλάνδρας, καθώς έγινε μεγάλη αναφορά στα συγκεκριμένα χωριά, τι ισχύει ακριβώς με τις παιδικές χαρές.

Σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, που δεν έχουν παιδικές χαρές, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται σε εξεύρεση χώρων δημοτικών ή ιδιωτικών προς ενοικίαση ή αγορά που να πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές και χρήσεις γης για την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή των παιδικών χαρών.

Όσον αφορά στο αν έχουμε δρομολογήσει την αντικατάστασή της παιδικής χαράς στη Νέα Σκιώνη, πληροφορούμε τους κατοίκους της κοινότητας ότι στεγάζεται σε χερσαία ζώνη λιμένα. Με δική μου πρωτοβουλία έχουμε ήδη ξεκινήσει ενέργειες με την συνεργασία της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προς το αρμόδιο Υπουργείο για να εξασφαλίσουμε το χώρο και τις σχετικές άδειες. Εντός της συγκεκριμένης κοινότητας δεν υπάρχει άλλος χώρος εύκολα προσβάσιμος και σε κεντρικό σημείο που να εξυπηρετεί γονείς και παιδιά.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση έχει την ανάλογη ευαισθησία και μέχρι σήμερα με δική της ευθύνη υπάρχουν οι παιδικές χαρές. Όμως έχει και την ευθύνη για την λειτουργία τους και τυχόν ατυχήματα εντός της παιδικής χαράς.

Στόχος δικός μου και της Διοίκησης του Δήμου Κασσάνδρας είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών παιδικών χαρών για τους μικρούς μας φίλους διότι ως γονιός γνωρίζω καλά την ιδιαίτερη σημασία να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για ψυχαγωγία και παιχνίδι στα χωριά μας που δεν υπάρχει μεγάλη επιλογή δραστηριοτήτων.

Είμαι εδώ για τυχόν ερωτήματα που έχουν οι δημότες και για κάθε είδους πρόβλημα που αφορά στην Τεχνική Υπηρεσία.

Ο Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κασσάνδρας
Βασίλειος Στακινός
6936126622