Στην τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα, εκτός μεγάλου απροόπτου, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί αύριο θα απαλλάσσει επίσης από τις e-αποδείξεις για το 2020 και όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ουσιαστικά όσοι δεν έχουν πραγματοποιήσει αγορές με κάρτες ή μέσω e-banking ίσες με το 30% των ετήσιων εισοδημάτων τους δεν θα πληρώσουν το «πέναλτι» του έξτρα φόρου που αντιστοιχεί στο 22% του ποσού που υπολείπεται για την συμπλήρωση του 30%.

Για παράδειγμα εάν κάποιος έχει 10.000 εισόδημα θα πρέπει να πραγματοποιεί δαπάνες 3.000 ευρώ. Εάν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέρχονται στα 2.000 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει έξτρα φόρος 220 ευρώ.

Η τροπολογία αναμένεται επίσης να απαλλάξει όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όσους εργαζόμενους έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 20% δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες e-αποδείξεις το 2020, καθώς ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Πηγή: real.gr