Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Πινακίδες σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας και δη στα τουριστικά μέρη, έχουμε δημιουργήσει μία άσχημη εικόνα τοποθετώντας και στα πιο απίθανα μέρη πινακίδες ταμπέλες φωτορυθμικά και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους• νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αρπάξουμε τον υποψήφιο πελάτη από μακριά και θα τον βάλουμε στη δική μας επιχείρηση.

Οι τρόποι προώθησης και διαφήμισης έχουν αλλάξει! Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών μέσων και των social media καθιστούν την έντυπη προώθηση όπως και το “ψάρεμα” πελατών μέσω πινακίδων παρωχημένα.

Ο ρόλος της πινακίδας είναι να γνωστοποιήσει στο κοινό την ταυτότητα της επιχείρησης. Για να το πετύχει αυτό αρκεί να είναι τοποθετημένη στην πρόσοψη του καταστήματος. Ελάτε στη θέση του πελάτη, πότε επιλέξατε να μπείτε σε ένα μαγαζί παίρνοντας σαν μοναδικό κριτήριο μία ταμπέλα που είδατε από μακριά;

Μπαίνοντας κάποιος στο χωριό ή κάνοντας μία βόλτα στην παραλία θα αντικρίσει παντού ταμπέλες, η μία πιο μεγάλη από την άλλη ,κάθε καινούργια επιχείρηση που ανοίγει την βγάζει και πιο έξω για μην την κρύβουν οι παλαιότερες, υπάρχουν ακόμα και πινακίδες από μαγαζιά που έχουν κλείσει.

Δεν θα σταθούμε στο ότι είναι παράνομες, στο ότι είναι επικίνδυνες, ούτε στο ότι καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο. Ας σταθούμε στο αισθητικό κομμάτι.

Με την πάροδο των χρόνων το Πευκοχώρι γίνεται όλο και πιο “γκρίζο” , τα δέντρα και το πράσινο λιγοστεύουν και οι πινακίδες αυξάνουν, έχουμε ακούσει πολλές φορές μαρτυρίες πώς δέντρα κόπηκαν είτε ξεράθηκαν, όλως τυχαίως, γιατί έκρυβαν τα μαγαζιά ή τις πινακίδες τους!

Αφού βγάλαμε όλα τα δέντρα ,είχαμε πρόβλημα με τον ήλιο, βάλαμε και τέντες, που όταν ανοίγουν σκεπάζουν τα πεζοδρόμια και φτάνουν μέχρι το δρόμο, για να μας κάνουν σκιά.
Πόσο παράλογος αυτός ο άνθρωπος τελικά;
Δεν θέλουμε ένα πιο όμορφο χωριό;
Δεν θα έχουμε όλοι όφελος από ένα ομορφότερο Πευκοχώρι;

Το πρώτο βήμα έγινε από κάποιες επιχειρήσεις πέρυσι. Προτείνουμε και περιμένουμε από τους πιο θαρραλέους να κάνουν και φέτος πρώτοι το βήμα, να αφαιρέσουν την πινακίδα της επιχείρησής τους που είναι σε κοινόχρηστο χώρο και να φυτέψουν ένα δέντρο σε κάποιο από τα άδεια παρτέρια που βρίσκεται κοντά τους.

Φανταστείτε τώρα μπαίνοντας στο χωριό δρόμους καταπράσινους από σειρές δέντρων αντί πινακίδων. Εκτός από την ομορφιά του πρασίνου υπάρχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, έρευνες έχουν δείξει ότι σε δρόμους με δέντρα έχουμε μείωση της θερμοκρασίας από 7°c εως 15°c , συνεπάγεται, πιο ευχάριστη μετακίνηση των πεζών ακόμα κ τις μεσημεριανές ώρες, μείωση της ανάγκης για μετακίνηση με αυτοκίνητο, μείωση ηχορρύπανσης, μείωση καυσαερίων κ.λ.π.

Το κοντέρ του τουρισμού μηδένισέ λόγω της πανδημίας, είναι μία ευκαιρία να ξεκινήσουμε και εμεις από μία νέα βάση.

Καλούμε πολίτες και επιχειρηματίες να δημιουργήσουν συνεργασίες ανά γειτονιά και με μικρές παρεμβάσεις να κάνουμε το χωριό μας πιο όμορφο.

Υ.γ. ακολουθούν φωτογραφίες που αφαιρέθηκαν με επεξεργασία οι πινακίδες.
Τα σημεία επιλέχθηκαν τυχαία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.