Σήμερα πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών του ΕΠΑΛ Νικήτης, που συμμετείχαν στην δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης για τις ανάγκες του διαγωνισμού ”Ja Greece” για την ανάδειξη της καλύτερης επιχείρησης νέων 2021.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα παιδιά κατέβαλαν χρόνο και κόπο για να βγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, υπό την εποπτεία και διαχείριση της καθηγήτρια Κανέλας Σχολίδου – Οικονομολόγος και την αμέριστη στήριξη του Διευθυντή του σχολείου, Μάντσιου Βασιλείου. Το αποτέλεσμα και τα προϊόντα που δημιούργησαν άφησαν εντυπωσιασμένους όχι μόνο τους καθηγητές τους, αλλά και επαγγελματίες που ερχόταν σε επαφή για να προμηθευτούν τις δημιουργίες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Την βράβευση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας λέγοντας πως ”η σημερινή συνάντηση είχε σκοπό την αναγνώριση της δράσης των παιδιών από πλευράς του Δήμου. Υλοποιήθηκε ένα project με περιβαλλοντική ευαισθησία με εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα σε μια δύσκολη εποχή. Εκτός του εξαιρετικού αποτελέσματος, είναι και τα μηνύματα που εκπέμπει η προσπάθεια των παιδιών σχετικά με την περιβαλλοντική συνείδηση. Η επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να βγάλει στην κοινωνία ανθρώπους ικανούς. Επίσης, η επιχείρηση των παιδιών μπορεί να συμβάλει στην προβολή του τόπου μας και ιδιαίτερα στον τουρισμό”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια, η κα Σχολίδου γνωστοποίησε τις δράσεις που αναλαμβάνει τα τελευταία πέντε χρόνια στο ΕΠΑΛ Νικήτης και έχουν στόχο την επιχειρηματικότητα. ”Τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια και συναδέλφων φτιάχνουμε project με κύριο χαρακτηριστικό την επιχειρηματικότητα. Τα παιδιά φτιάχνουν μια εικονική μαθητική επιχείρηση, κατασκευάζοντας προϊόντα, φτιάχνοντας σχέδιο. Όλα αυτά γίνονται με την βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού JA, του οποίου μέλος είναι και η Ελλάδα. Τα παιδιά πάντα εντυπωσιάζουν. Η φετινή ιδέα ήταν εξαιρετική. Αποφασίσανε να φτιάξουν τουριστικά αναμνηστικά, φαγητοδοχεία, αλλά η προστιθέμενη αξία που δόθηκε στο προϊόν το έκανε ελκυστικό. Το καινοτόμο των προϊόντων ήταν πως με ένα qr code μπορούσε ο καθένας να αντλήσει πληροφορίες για τον Ελληνικό πολιτισμό και τη μυθολογία. Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κλείνοντας, στην κάμερα του Xalkidiki Politiki μίλησαν η Πρόεδρος της εταιρείας, Μαρία Χατζηφωτάκη, η διευθύντρια οικονομικού, Στέλλα Βουνίδου και ο Γιώργος Χαλάτζης, που ήταν μέλος marketing της επιχείρησης. Οι μαθητές ανέλυσαν τη δημιουργία της επιχείρησης, τους λόγους που οδηγήθηκαν σε όλο αυτό, τις εμπειρίες τους και πως χωρίστηκαν οι ρόλοι στην επιχείρηση.