Σε απόσταση 83 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής στο πρώτο πόδι, βρίσκεται η Σάνη.

Στα 4.500 στρέμματα φυσικής ομορφιάς της περιοχής, ανεγέρθηκαν πέντε πολυτελή ξενοδοχεία στο Sani Resort, μία υπερσύγχρονη μαρίνα με βραβευμένα εστιατόρια, café και μπαρ, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και εγκαταστάσεις για παιδιά.

Απολαύστε την πτήση του haanity:

Στην ακτή της Σάνης υπάρχουν πολλές μικρότερες παραλίες (και στις δύο πλευρές του Πύργου του ακινήτου Μονής Σταυρονικήτα). Όλες τους είναι αμμώδεις και παρέχουν όλες τις ανέσεις για τους λουόμενους (εστιατόρια, μπαρ και όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ). Η πιο γνωστή παραλία της περιοχής, προσβάσιμη με τα πόδια από τα ξενοδοχεία του Sani Resort, είναι ο Μπούσουλας. Πρόκειται για μία πεντακάθαρη παραλία με άμμο και ρηχά νερά, βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης, στη Σάνη, υπάρχει και ένα οργανωμένο κάμπινγκ.

Κληρονομιά και πολιτισμός

Στην περιοχή βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η ακρόπολη της αρχαίας Σάνης, μια αποικία των Ερετριέων που μέχρι την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας γνώριζε ακμή. Κατά τους επόμενους αιώνες στη Σάνη δημιουργήθηκαν μετόχια των μονών του Αγίου Όρους. Ένα από αυτά ήταν το μετόχι της μονής Σταυρονικήτα, το οποίο προστατεύονταν από τον πύργο που βρίσκεται στο λόφο. Ο πύργος -που η κατασκευή του χρονολογείται στο 1543- σώζεται μέχρι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση.

Πηγή: travelmania365.eu