Η Ειδική σύμβουλος κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου, μιλάει στη Xalkidiki Politiki για τη συμβολική αιμοδοσία του Δήμου Πολυγύρου, που είναι προγραμματισμένη για Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη από τις 09:00 μέχρι τις 14:30 στις αίθουσες του Γυμνασίου.

Η κ. Κελιαφάνου τόνισε πως ‘’ο Δήμος Πολυγύρου δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συγκεκριμένη αιμοδοσία. Πρόκειται για συμβολική αιμοδοσία, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση και ευελπιστούμε 200 χρόνια… 200 φιάλες. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Δήμου προετοιμάζεται και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γίνεται μια μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια. Φαίνεται ότι έχει τεράστια ανταπόκριση και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Δήμος Πολυγύρου είναι από τους λίγους Δήμους που έχει δική του τράπεζα αίματος και έχουν εξυπηρετηθεί αρκετοί άνθρωποι. Ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τις 200 φιάλες, αλλά επιθυμία μας είναι να είναι αχρείαστες’’.

«Μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους»

‘’Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, κυρίως από νέα παιδιά. Σαφώς παίζει ρόλο πως είναι Μεγάλη Εβδομάδα, θα είναι εδώ όλοι οι φοιτητές, οπότε θα στηρίξουν και αυτά τα παιδιά’’, πρόσθεσε η ίδια.

Η διαδικασία που πρέπει να γνωρίζει ο εθελοντής αιμοδότης

’Η διαδικασία είναι να έχει μαζί του την ταυτότητα και να γνωρίζει το ΑΜΚΑ. Θα υπάρχουν γιατροί για όποιον θέλει να ρωτήσει κάτι και φυσικά θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Δεν περισσεύει κανείς, είναι όλοι απαραίτητοι, είναι μια ομάδα που χρειάζεται όλους τους παίκτες’’, κατέληξε η κ. Κελιαφάνου.