Υποψίες για ταυτόχρονη ανθρωποκτονία και αυτοκτονία καλύπτουν την πτώση ενός άνδρα και της εννέα μηνών κόρης του στην τεχνητή λίμνη Μπαρόσα αργά χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας στη δημοσιότητα, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, ο 38χρονος Henry Shepherdson πήδηξε από το τουριστικό αξιοθέατο Whispering Wall με την εννέα μηνών κόρη του, Κόμπι, στην αγκαλιά του.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού κυκλοφόρησε φωτογραφίες της κόρης της και ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Βοηθός Επίτροπος της Αστυνομίας Νότιας Αυστραλίας, Ian Parrott, είπε ότι θα χρειαστεί ενδελεχής έρευνα προκειμένου να καθοριστούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν.

«Έχουμε ενημερωθεί για περιστατικά και καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας σε σχέση με αυτήν την οικογένεια. Υπάρχουν επίσης και δικαστικές διαδικασίες σε εξέλιξη σε σχέση με αυτήν την οικογένεια», δήλωσε ο κ. Parrott και διευκρίνισε ότι το μωρό δεν είχε παρθεί με τη βία από την μητέρα του.

«Το μωρό δεν είχε παρθεί δια της βίας, αλλά … δεν μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που αρχίσαμε να λαμβάνουμε τις πρώτες ειδοποιήσεις για το συμβάν από τον κόσμο και την κλήση της μητέρας της Κόμπι στην αστυνομία», δήλωσε ο κ. Parrott.

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν έντρομοι τον Henry Shepherdson να πηδά από την άκρη του φράγματος κρατώντας στην αγκαλιά του την κόρη του στις 4:30 χτες το απόγευμα κάλεσαν τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του ελικοπτέρου MedSTAR.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ο 38χρονος άνδρας ήταν ήδη νεκρός και παρά τις προσπάθειες του πληρώματος το μωρό δεν μπόρεσε να σωθεί.

Ο κ. Parrott είπε ότι καμία από τις δύο οικογένειες δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στην αστυνομία επιλέγοντας να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους.

«Η μητέρα της Κόμπι ήταν αρκετά γενναία και αρκετά δυνατή ώστε να παρέχει φωτογραφίες της όμορφης κόρης της … ας είναι αυτή η ανάμνηση που της επιτρέπεται να μοιραστεί μαζί μας», είπε.

Ο Αστυνόμος επιβεβαίωσε ότι το τραγικό γεγονός συνέβη μπροστά στα μάτια οικογενειών με παιδιά που επισκέπτονταν το φράγμα και ότι παρέχεται υποστήριξη σε όλους τους μάρτυρες.

«Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν … σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τα παιδιά να υποφέρουν, η γενναιότητα και η συμπόνια που έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι για να βοηθήσουν την Κόμπι εκείνη τη στιγμή είναι ανεκτίμητη. Η άμεση αντίδρασή τους ήταν κάτι το εκπληκτικό», είπε.

Ο κ. Parrott εξήρε επίσης και την ανταπόκριση των πληρωμάτων των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Είναι κάτι που κανένας από εμάς δεν θέλει να βιώσει ποτέ … ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκαν η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας ήταν εξαιρετικά επαγγελματικός και είμαι περήφανος για ό,τι έκαναν».

Πηγή: neoskosmos.gr