Σε επιθεώρηση εργασιών προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον δρόμο Θέρμης Γαλάτιστας , συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Καραγιάννη.

“Η οδική ασφάλεια αποτελεί από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της ΝΔ. Μιλάμε για την αναβάθμιση του δρόμου, που θα παραδοθεί τμηματικά ως το 2023. Βοηθάει την πρόσβαση σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής αλλά ουσιαστικά σώζει ζωές καθώς εντάσσεται σε μια συνολική παρέμβαση αναβάθμισης οδικών αξόνων που θα αλλάξουν χαρακτηριστικά”, τόνισε ο υπουργός. Ο ίδιος έκανε λόγο για 12,5 χλμ κλειστού αυτοκινητόδρομου με 3 χλμ που θα είναι νέα χάραξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Εγνατία Οδό ΑΕ κ. Κουτσούκος, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου λέγοντας πως “είναι μήκους 13 χλμ. Γίνεται διαπλάτυνση οδού από 6 σε 11 χλμ, και νέα χάραξη σε μήκος 3,5 χλμ για να παρακαμφθούν οι στροφές της Γαλάτιστας. Παράλληλα κατασκευάζεται ένα μεγάλο τεχνικό στη Λακκιά και δύο άνω διαβάσεις κοντά στη Γαλάτιστα”.

Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 30 εκ. ευρώ.