Κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου

Ολοκληρώνεται σήμερα η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων Μαΐου με τους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΕΤΑΤ, του ΝΑΤ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ. Αύριο Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου θα πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Στέγασης, το Επίδομα Γέννησης, τα Προνοιακά, Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Επίδομα Ομογενών και το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Δώρο Πάσχα

Πληρώνεται σήμερα από το κράτος το δώρο του Πάσχα για εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας και ΣΥΝ-ΕΡΣΑΣΙΑ. Όσοι τέθηκαν σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου θα λάβουν σήμερα δώρο Πάσχα που αναλογεί στο πρώτο τρίμηνο της αναστολής και για τον Απρίλιο το υπολειπόμενο ποσό θα δοθεί στο τέλος Μαΐου. Πρακτικά, σήμερα θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων 200 ευρώ και τα υπόλοιπα 70 ευρώ έως το τέλος του επόμενου μήνα. Επίσης σήμερα λήγει η προθεσμία για να καταβληθεί το δώρο Πάσχα και από τους εργοδότες.

Προκαταβολή Σύνταξης

Σήμερα το απόγευμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς περίπου 30.000 δικαιούχων η προκαταβολή της σύνταξής τους (360 ευρώ ή 384 ευρώ ανάλογα με τα έτη ασφάλισης) και τα αναδρομικά ποσά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Για παράδειγμα ένα κάποιος έχει κάνει αίτηση πριν από 10 μήνες για την σύνταξή του θα λάβει 3.640 ή 3.840 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκαταβολή σύνταξης θα λάβουν και περίπου 2.000 συνταξιούχοι που είχαν οφειλές και μέχρι σήμερα δεν δικαιούταν σύνταξη.

Ειδικότερα, με το πλαίσιο που ίσχυε μέχρι πρότινος δεν μπορούσε κανένας επαγγελματίας (τ. ΟΑΕΕ) να λάβει την προκαταβολή σύνταξης αν χρωστούσε πάνω από 20.000 ευρώ (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις), ενώ όπως ανέδειξε το ΒΕΑ οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ διαχώριζαν την οφειλή σε κύρια έως 14.202 ευρώ και σε προσαυξήσεις τα υπόλοιπα.

Στα υπόλοιπα ταμεία το συνολικό όριο ήταν πιο χαμηλό, για αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (τ. ΕΤΑΑ) το όριο ήταν 15.000 ευρώ (κύρια οφειλή και προσαύξηση), τώρα θα είναι 20.000 ευρώ και για αγρότες το όριο ήταν 4.000 ευρώ (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις) και θα φτάσει τα 6.000 ευρώ.

Επιτρεπτέα Προκαταβολή 7

Ξεκινά αύριο η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 στους δικαιούχους, εφόσον έκαναν αποδοχή της αίτηση χθες και προχθές. Οι πληρωμές για τους δικαιούχους αναμένεται να συνεχισθούν και μετά το Πάσχα.

Δωρόσημο Πάσχα

Σήμερα καταβάλλεται σε 61.824 εργατοτεχνίτες οικοδόμους το δωρόσημο Πάσχα αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Πηγή: real.gr